Mellan himmel och helvete

En ettåring har drunknat i en gammal brunn, kan vi läsa i DN. Varför skulle han/hon finnas där just då ensam? Vilken fullständig tragedi för föräldrar och andra anhöriga!

I Gammelstad körde en pappa på sin 2-årige son - men den händelsen verkar få ett lyckligt slut - tänk att det bara är millimeter, tiondelssekunder och olyckliga omständigheter som gör skillnad med himmel och helvete.

Skotten på Porsön ekar ännu (låter nästan litterärt fast det inte var meningen). "Omdömeslöst" basunerar NSD ut - och jag bävade för vilka hårda ord som event. kunde lagts i min mun - men artikeln speglade ganska väl hur jag känner - frustration att på grund av bristande information inte kunna vara en ambassadör för polisen. 

"Vansinnig skjutfest" tycker leif Johansson på Sävastön - fast till automatelden har vi ju faktiskt fått en förklaring - den mänskliga faktorn - och det får vi acceptera som förklaring. Däremot är det ju högintressant för framtiden varför en lösning med polishundar inte överv'ägdes?

Ja det finns mycket att lägga till rätta efter Uppdrag Gransknings program. Inte minst uppgiften från EKO-rotelns chef Sven-Olof Lundbäck att han inte gett tillstånd till alkoholförtäring under spaningsuppdraget? En uppgift om bekräftas i dagens NSD fast jag inte såg artikeln i nättidningen.

Mycket behöver granskas och komma upp i dagens ljus - allt annat tär på polisens förtroendekapital - vilket på sikt tär på demokratin. Låter som stora ord - men om jag inte kan lita på polisen - vem i all  världen ska jag då lita på?


Dacapo förgyller morgonen och gör att jag dröjer kvar vid datorn lite slölyssnande på Anders Eldemans härliga röst och gamla skrapiga melodier.


Men nu måste jag rappa iväg i duschen - Ylva väntar - och sen Älvsbyn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback