Om viljan finns

(Puh det här inlägget skrev jag halvsex i morse - men först fanns inga länkar ute och sen var det driftsstopp på min blogg mellan 7 och 7.30 - och sen har det varit sjukhus och kalasförberedelser)


"Vi kan inte göra något
", säger ordförande för Polisstyrelsen Bosse Johansson, Vilket abdikerande! Det är klart att Polisstyrelsen kollektivt kan säga vad den tycker!

Bosse blandar också bort korten med att säga att åklagaren prövat och att det inte är något som kan leda till åtal. Den prövningen är då inget som jag fått information om. Det som prövats är om sekretessbeläggningen var korrekt och där är har svaret blivit ja. Det inneär naturligtivs inte att man MÅSTE sekretessbelägga. Och frågan kvarstår också; fick åklagarna veta att det fanns ett polisbefäl på plats som var alkoholpåverkad? Och frågan kvarstår också vilken roll den mannen hade?

Lite intressant att när det gäller den döde man som återfunnits i Gällivare - då säger polismästaren sig vara beredd att anmäla sig själva för en internsutredning om det visar sig att det är den försvunne flyktingen. Så borde man givetvis har gjort med den "överskottsinformation" som framkommit i Porsöfallet!

Noterar att det finns fler som reagerar. Dels sign. LBE som ger sig in på det operativa - det har jag undvikit för där har Bosse rätt - det är inte polisstyrelsens bord - dels min partikamrat Ragnar.

På tal om reagera så undrar jag om Jens eller Bertil blir mest stött? Kuriren kallar Bertil Bartholdson för Jens Sundström och skriver till och med att han är ordförande för Folkpartiet i Norrbotten. Vilket borde göra Thomas stött också - eftersom det är han som är ordförande. Iartikeln om SD:s möte i Luleå - men nätet har inte bilden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback