S är störst inför EU-valet

Tänk att det numera är en nyhet att S är störst. Lite svårt att ta till sig för oss som var aktiv före maktskiftet 1976 - då sossarna suttit i orubbat bo hela min uppväxt - och 76 var jag iaf nästan 30.

Lite svårt också att ta till sig hur EU-valet ska gå - opinionsmätningarna går inte itakt precis.

Kommentarer
Postat av: Erik Engberg

Jag skulle tro att M blir större än S, samt att PP tar minst två, kanske tre mandat.



Jag skulle ärligt talat bli förvånad om PP's siffror hamnade under 10%. I stort sett alla mina bekanta och arbetskamrater kommer att rösta lila denna gång. Jag känner minst 30 personer som kommer att göra det och dessa personer hade annars inte ens röstat.



Opinionsinstituten ringer bara till fasta telefonnummer vilket betyder att en enormt stor del av alla ungdomar inte tas med. Opinionssiffrorna är med största sannolikhet felvisande till PP's nackdel.



Jag tror dock inte att FP får mer än ett mandat denna gång, men jag skulle gärna få fel på den punkten. Är det någon parlamentariker jag vill har kvar är det Olle Schmidt.

2009-05-22 @ 21:03:02
Postat av: Ylva Strutz

Hej Erik



jag tror också att PP tar mandat - 1 tror jag. Jag hoppas det för din skull i alla fall. Men det kommer inte att förändra mycket - men man ska väl ändå vara tacksam för att PP drivit frågan. Det kommer att skynda på lösningar som tar tillvara den nya tekniken men som också - viktigt - skyddar upphovs- och äganderätten.

Själv tror jag att Olle Schmidt betyder mer för integritetsfrågorna än en enskild PP:are (av 718?) så jag röstar nog på Folkpartiet i alla fall.



Kram och hälsningar från Ylva - som fortfarande misslyckas med "lågkolhydratmetoden





2009-05-22 @ 22:50:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback