Spretande budskap

Radio Norrbotten basunerar ut att Luleå kommun får svidande kritik av Skolinspektionen. Medan Kurirens ledare närmast berömmer kommunen - "verkar Karl Petersen i alla fall inte vara helt ute och cyklar när han skryter om skolan". Kanske NSD som är närmast sanningen - Ris och ros för Luleås skolor".

Inte vet jag om jag ska ha ris eller ros för att jag "försov" mig igårkväll. Vaknade först klockan kvart över sju - och det tog mig lång tid - åtminstone kändes det så - innan jag kunde pusta ut och inse att det INTE var morgon. Och det lugnade mig så till den milda grad att jag somnade om, Till kvart över nio - när tredje personen ringde var jag tillräckligt störd för att inte somna om.

Konjunkturer kommer och går - tidningarna fyllda av "krisavtal" - ett begrepp som väl kommer att leva kvar även då lågkonjunkturen flytt. Ungefär som begreppet "gruvstrejken".

Jag tor att Stig Töyrä vet - eller i alla fall vill skicka ut ett budskap när han frågar "Varför bara i Vittangi?" Stig Töyrä är med all sannolikhet synonymt med ordförande för Kd i länet och Vittangi vårdcentral är i privat drift.

Och Börje Lööw är ursinnig idag enligt Kuriren. Inget politiskt möte på Kronan när Ohly kommer. Arbetsplatserna ska hållas fria från politiska möten både enligt tjänstemannen Hans Eriksson och nämndsordförande Margaretha Lindbäck. Fast Ohly kanske kan infiltrera sig på samma sätt som sossarna gjorde under valrörelsen  - följa med huvudskyddsombudet på nattliga skyddsronder?

"Skyddsrond" skulle nog behövas för Luleå kommuns personalpolitik. Det här är bara senaste exemplet på att det brister stort i ledarskapet inom kommunen. Allt som skrivs behöver inte vara sant - men sammantaget är ändå min bild att det finns en utbredd "okultur". Frågan är hur man rensar i "träsket"?

En "okultur" har det också blivit att jag jobbar lite för många timmar - därav kvällssovandet - men idag ska jag nog jobba mindre än 3 timmar. Först ska jag fixa bromsljuset som Bilprovningen hade synpunkter på och sen ska jag hämta Sara och Lisa på landstingshuset klockan 13.


Kommentarer
Postat av: Ylva

Jag hade ett förslag om "träsket" fråga Thomas om han minns....

2009-05-15 @ 08:24:03
Postat av: Ann O Nym

inte är han ordf för kd i länet utan ombudsmannakollega med dig

2009-05-15 @ 09:28:56
Postat av: Ylva Strutz

Jaså - kd har tillsatt tjänsten nu - på 25%. Men nu blir jag så nyfiken - har bestämt för mig att han var ordförande. Om det inte är han - vem är det då?

2009-05-15 @ 10:29:16
Postat av: Ann O Nym

Leif Gramner

2009-05-15 @ 23:16:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback