Unga "gamar"

Unga "gamar" minns jag som skällsord för Unga Örnar. Har ju alltid ansetts som väldigt politiserad - men vad jag förstår/ -kommer ihåg - har de väl själva hävdat att de är partipolitiskt obundna. Därför känns det som en liten lustifikation att läsa insändaren i NSD - "Hoppas våra egna kan sova gott nu" - där "en som jobbat i 33 år" vill att Mårten ska komma och förklara sig. Förklara varför Unga Örnar tappat driften av alla fritidsgårdar i Luleå.

Själv undrar jag vad Fritid Norr 'är för uppenbarelse inom fritidsgårdsvärlen? Har aldrig hört talas om dem tidigare - hoppas iaf att det gör ett gott jobb för ungdomarna. Kan undra om de tagit över i Gammelstad också - för har det väl inte varit Unga Örna utan GIF som drivit den? Får fråga kompis Birgit.

Annars var känslan i morse att jag skulle vilja göra en "Ferdinand" dvs bara sätta mig under ett av de gamla träden här ute på gården och bara kolla in hur naturen kämpar sig mot sommaren - "fru Natur" har bråttom av kända själ - snart bara en månad innan hon ska vända om - vid sommarsolståndet - 20 juni så där.

Nu ska jag ta mig en titt på "stockholmsdrakarna" och se om det hänt något i omvärlden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback