Grader i helvetet

På temat gradet i helvetet blir det. Undrar hur nyttigt det är att sova med radion på - känner att jag matats med nyheten om massakern i Texas hela natten. Känns som om sånt har spridit sig som en farsot - främst på skolor. Kan undra hur mycket av den bilden som styrs av den ökade tillgången till information och hur mycket som är real ökning.

Detsamma undrar jag om svininfluensan - varför inte göra jämförelser med "vanliga" influensa attacker. Det är ju så att människor dör varje år när vanlig influensa grasserar också. Varför talas det aldrig om dessa jämförelser?

Har svårt att hitta tråden till rubriken - men strunt samma - fast bibeln har väl viss anknytning till helvetet iaf. Glad - mycket glad - blev jag över Erik Sundströms insändare i Kuriren idag Vad tyckte Jesus?.-  Precis så känner jag men har på grund av bristande bibelkunskap - det var länge sen söndagsskolan - inte kunnat uttrycka mig. Tack, tack Erik! Och även tack till Birgitta Wikström - dessa insändare behövdes som motvikt till alla "homofober" som släpptes fram i tryck förra veckan (tror jag det var).

I Kurirens ledare idag får vi veta att Wanja Lundby Wedin tycker att ingen ska tjäna mer än 5 gånger så mycket som fem industriarbetare gör - i snitt förmodar jag. Det gör en lön på ca 116 000 - och nog kan jag tro att en som tjänar under genomsnittet - så där 20 000 i månaden tycker att det är en skillnad mellan himmel och helvete. Och kan undra om inte Wanja sitter med i Folksams styrelse - där Anders Sundström ståtar med en månadslön uppåt 400 000. Här länkar jag till en debattartikel i Kuriren där bara rubriken finns än - ska bli spännande att se om länken fylls med innehåll under dagen?

Annars inte svårt att hitta de som tycker Folksams agerande är åt h-vete. Hoppas "graderna" räcker till att de byter bolag.

Annars hoppas jag på en bra dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback