HSB blev HSB

Det sägs ju att det i verkligheten är Kurt Wennberg som varit den som styrt och ställt och hållt i tömmarna på  Niska. Och inte oväntat blev det Kurt Wennberg som utsågs till kommunalrådskandidat efter Niska. Så "Han Som Bestämt" - Kurt Wennberg blev "Han Som Bestämmer".

Men det saknas 28 röster!
Enligt Kuriren var det 90 medlemmar - förvissor ca 90 - och i NSD kan man räkna ihop 62 röster.

Kan ju tycka att FP:s modell med först ett provval där alla medlemmarna ges möjlighet att i hemligt val portofritt kan skicka in sin gradering av kandidaterna och därefter inbjuds till medlemsmöte för att ta ställning till listorna är än mer demokratiskt - men jag måste ju lite avundsjukt konstatera att lika medialt är det inte. Men "Piff" och "Puff" (döpta av Linda Ylivainio i Radio Norrbotten) dvs Niska och Bucht har onekligen blivit norrbottens medias älsklingar.

Min hyfsat långa bortavaro från bloggen har två anledningar. "Error" när jag skulle in och skriva vid 17-tiden. Sen måste jag erkänna att jag sovit mest hela tiden. Men så var jag mogen att stiga upp redan kvart över fyra. Ska väl snart tillbak till forna tiders uppstigningstid.

Om inte styvpappan som torterat en 4-åring och misshandlat hans mor får mer än 2 års fängelse är rättssamhället ruttet. Lägsta straffen anges i NSD som sex månader för kränkning och ett års fängelse för misshandel. Jag utgår från att straffet blir betydligt mer än 2 år och att vi snart får publicering av bild - för att ge allmänheten möjlighet att hålla ett öga på den här "gossen" - när han efter många års fängelse kommer ut igen.

Kändisarnas opinionsbildning ger resultat. Verksamhetchefen har inte förstått att divisionschefen varit beredd att tillskjuta mer resurser till psykiatrin i Gällivare - förrän författaren Mikael Niemi slog larm att hans bror drabbades. Tyvärr har långt ifrån alla som drabbas någon berömd författare som anhörig!

Nu är ju tyvärr döva öron ganska vanligt inte bara hos verksamhetschefer - politiker lider rätt ofta av den åkomman. Inte minst inom (S)kolvärlden i luleå. Bergviksskolan ett av otaliga exempel. Heja, Johan.

Linus har namnsdag - ett särskilt grattis till Linus på linjen - tecknad TV-serie från -69.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback