Med sting

Ledare med sting idag i Kuriren - som säger det lite  "förbjudna" och som ger Stefan både ris och ros.

Sticket sticker hål på bubblan om sossarnas beslut på kongressen om att förändra strandskyddet - en förändring som redan genomförts av alliansregeringen. Såg för övrigt någon av s-kongressombuden som förhävde sig över en skrivning om basindustrins betydelse för Sverige - som om de skulle vara något nytt?

Och journalisterna fortsätter med sin bakvända "sekretess" - denna gång NSD som skriver att "Flera personer har i helgen sett hur en av Luleås mest populära innekrogar utan omsvep släppt in personer med Hells Angels-västar" trots överenskommelse med kommun och polis om att så inte ska ske. Och varför inte namnge krogen?

Den här sekretessen tycker jag inte heller om - Arenabolaget i Boden - när vi politiker handskas med skattebetalarnas pengar ska det alltid vara största möjliga offentlighet. Trist att en borgerligt styrd kommun är lika hemlighetsfull. Medborgarnas rätt till insyn måste stå över aktiebolagslagen - då kan ni citera hur mycket ni vill.

jag kan ha fel (trot eller ej) men inte har jag placerat Robert Swartholm till höger om mittlinjen i svensk politik - för att uttrycka mig lite försiktigt. Därför måste ju påståendet om att "Bristen är självförvållad" ta lite extra hos landstingets röd-gröna röra.

Nu hittade jag inte länken till Swartholms artikel - kanske kan komplettera senare. Men däremot hittade den fantastiskt starka och nya (obs irononi) skrivningen om basindustrin som Bucht fick till.

Och så säger jag som Gunnar Sjöberg i Kuriren "Människor tas ifrån oss, kärleken kallnar men livet slutar aldrig bjuda upp till dans". Så är det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback