Minus 10

Minus 10 grader idag - och knaster i gräset. Har ställt bilen så att den inte når motorvärmaren men det ska väl klara sig ändå.

Men värre kyla noterar vi i Schweiz - en majoritet - 57 procent - har beslutat om förbud att bygga minareter. Kan låta som ett tokigt byggnadsnämndsbeslut men handlar om att så många vill förhindra andra att utöva sin religion. Man blir mörkrädd! Mest mörkrädd blir jag nästan över att
denna folkomröstning kunnat genomföras utan att den uppmärksammats här hos oss. Då frågar jag mig hur mycke innebörden i den uppmärksammats i Schweiz?

Och ledaren i dagens Kuriren ger mig svaret om "löjets (S)kimmer och (S)prickor" - sossarna har haft distriktsstyrelse i Sunderbyn - och tydligen har Luleå helt annekterat mötet - för trots att det hette "Norrbotten kan bättre" så handlade allt som jag sett om Luleå. Kuriren har det även på nyhetsplats där man kan läsa att Luleå ska få 793 (just det inte 791 eller 802 - utan just 793) jobb eller utbildningsplatser. Rubriksättaren har försökt göra dem lite mindre pinsamma genom att skriva 800 jobb - NSD har gjort dem minst pinsamma genom att genomskåda "lättheten" i budskapet och inte bevaka det alls vad jag förstår.

För övrigt vet ni vad ni har att vänta er "Vi ska ser över skatterna. Fastighetsskatten kan höjas. Den som har höga inkomster kan räkna med att få betala mer" säger Yvonne Stålnacke - enligt Kuriren. Vi vet ju hur fastighetsskatten slog på sossarnas tid - de som drabbades var ju just de med låga inkomster - finns inget skäl att tro att de skulle fixa det bättre om de - vilket gud förbjude - får en chans till.

Och Anders "halvbraskar" väl? Tradiotionslöst av NSD att lyfta Andreas i Namnsdagskrysset. Det är inte om Andreas slaskar som julen braskar!!

Men iaf grattis alla ni som jag känner som heter Anders och Andreas. Westbrandt resp. Rosengren är de jag först kommer ihåg.

Idag ska bli en dag - till och med måndag - bland alla andra. Dock måste jag komma ihåg tandläkaren klockan 15 - som ska vara tandhygienist idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback