Spåren förskräcker

"Beredd att avgå" toppar ettan på NSD. Måste erkänna att spåren förskräcker. Vem minns inte hur det gick för Anders Mansten - ett livslångt yrkesförbud inom  Norrbottens läns landsting då han kritiserat landstinget för omorganisationen av sjukvården i Kiruna. Det hjälpte inte att JK starkt kritiserade landstinget. Artikeln kanske något att läsa för Bo Westerlund innan han träffar "upprorsledarna" Wiborg och Olsson på måndag.

Annars uttrycker GB problematiken på ett bra sätt i Sticket idag. Det går också att göra en jämförelse med politiken - det skulle innebära att den minoritet som förlorat en omröstning inte längre skulle få förfäkta sin åsikt.  Sånt kallas partipi(S)ka och sammankopplas oftast med ett visst parti.

Saker ska kallas vid sitt rätta namn. För att leverera ut matportioner till pensionärer tar Luleå kommun 51 krona per portion. Själva betalar man knappt 17 kronor. Kan det möjligen kallas att ockra på pensionärerna? Med 300 procents påslag? Och om man nu förlorar 11 miljoner på avtalet med kommunen - hur mycket förlorar man internt dvs hur mycket resurser går till köket istället för till vården?

Nu gratulerar jag Ingrid och Inger som har namnsdag idag. Och sätter punkt för morgonens bloggande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback