Avhoppens dag

Hände som mycket igår - vilket avspeglas i papperstidningarna idag. Avhoppens dag kan man väl säga med två helt oväntade avhopp. Lustig lösning för Maria - som ändå blir kvar i Övertorneå under uppsägningstiden - men inte som kommunchef - utan som någon form av utredare. Jmf Bernt Grahns avgång i Luleå. Men alla bedyrar ju att det inte finns något groll i bakgrunden så vi får väl tro dem.

Jerry Johanssons avgång är än "lustigare". Som om han medvetet stoppat fingrarna i syltburken för att få avgå. Helt obegripligt att han inte skulle förstått att han inte kunde vara alla goda gåvors givare och skriva ut en fallskärm till en förvaltningschef?

Tuvhoppning ägnade sig Karl Petersen åt igår. Hörde honom på radion försöka förklara att indragningen av helgtilläggen minsann inte var någon politisk fråga. Helgtilläggens införande var en politisk fråga och försöken till avskaffande - 3 gånger innan den här tror jag - har stoppats politiskt. Var själv ordentligt inblandad i tidigare stoppanden vilket jag fick mycket (s)tryk för. Skulle vara intressant att granska lite bakåt - har en tydlig minnebild av hur sossarna försökte ta åt sig äran att helgtilläggen blev kvar - men det var ju valår - då 2006? Personalpolitiskt moras, sa Dan Ankarholm - jag trycker på hålla med knappen.

Enligt det undangömda horoskopet i Kuriren (B-bilagan allra längst bak) så kan inget hindra min framfart idag - ändå lär jag känna mig motarbetad - fast jag ska tydligen skylla mig själv. Annars skulle framfarten kunna innebära att jag skulle vilja kommentera regionfrågan, extra året i skolan, auktionen efter Ingmar Bergman och säkert lite annat smått och gått.

Nu framfart mot dusch och mascara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback