Bakom rubrikerna

En flashig första sidesrubrik - tjuvgods i tältläger. Ibåda tidningarna tror jag - men Kuriren var först på plats. Idag är det små notiser "Alla från tältlägret frigivna" och söker man i texten så kan man på slutet läsa "Inga brottsmisstankar kvarstår". I NSD kan man i en liten vänsterspaltare läsa - "Stöldgodset" var bara skrot - alla på fri fot. Av alla rubriker och all trycksvärta bidde det inte ens en tumme. Hur kan det bli så fel? Tänk er själva vilken kränkning om ni skulle bli oskyldigt anhållna och uthängda?

I Kuriren finns en artikel på sidanA7 om en häktad som får ersättning för lidande - för att "han" suttit anhållen och häktad - mannen friades och får nu 9 000 kronor i ersättning. Ska vi gissa att gänget ovan inte får ett nickel - och måhända inte ens en ursäkt?

Idag gratulerar vi IDA - i Älvsbyn, Hendriks Ida och syster Ida på farsavdelning till exempel. Namnsdag för cirka 46 200 som har det namnet - varav  ca 25 600 som har det som tilltalsnamn,

Inget tryck på morgonen att skriva av mig. Har en ledig dag idag. Ska med mor till ögon vid 09.30 tiden. Sen ska far skrivas ut från 43:an och föras till Fyren - men det känner jag att jag skrev redan igår.


Kommentarer
Postat av: Osynlig

Apropå den nya influensan, viruset kan även fastna på ytor som dörrhandtag m.m. och för grupper som drabbats av autoimmunologisk sjukdom är det här inget att leka med.



Exempelvis så är RA är en autoimmunologisk sjukdom. Det innebär att immunförsvaret - kroppens skydd mot infektioner och gifter – angriper kroppens egna friska celler som om de var främmande, vilket leder till inflammation i ledkapseln eller bindväven kring lederna, eller i andra delar av kroppen.



Det innebär i sin tur att grupper (finns flera) med den här typen av diagnos drabbas mycket hårdare än friska individer.



Friska människor som drabbas av svinifluensan är därmed inte lika utsatta.

2009-09-14 @ 09:18:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback