Elva (11) år kvar

Elva år kvar till det blir storkalas i Sunderbyn - eller Alvik. Då ska Jens och tant Daga fira 150 årsdag. Idag nöjer jag mig med ett stort grattis till sonen på 39 årsdagen och till tant Daga på 89 årsdagen.

Justus gratuleras på namnsdagen - 126 stycken med det tilltalsnamnet finns det i riket enligt Kurirens familjesida. Nä - Jens har inte det som tillnamn! Det är Peder!

Annars är det svininfluensan som dominerar nyheterna tycker jag - både på riksmedia och lokalt. Tragiskt med mannen i
Uppsala som dog - men han hade nog strukit med även om förnamnet på influensan inte varit "svin". Men jag tycker det är lite "svinaktigt" att tidningen inte redovisar vilka de förhöjda riksfaktorerna är. Google säger att det är svår astma och kraftig övervikt. Men såna fakta skulle ta ned dramatiken och minska tidningrnas möjlighet att sälja lösnummer på folks rädsla.

Nåväl en återblick till gårdagen - som upplysning till släkt, vänner och bekanta. Mor kom hem med HK-buss igår och installerades i god ordning. Faktiskt piggare än på länge. Far är kvar för inställande av medicinerna - men även han var fräschare än på länge.

Kan också rapportera om missväxt - tur att vi inte är beroende av potatisskörden för överlevnad för den var skral. Vilket gjorde att upptagningen gick fort - det tackar jag särskilt för.

"Missväxt" är Kuriren också idag. Hörde någon fler som likt mig är himla less på att bilagorna är ihophäftade.

Och förundrad är jag fortfarande över den integritetsomtanke som visas den Bodenpolitiker som har 220 000 kronor i skulder och nätan 100 betalningsanmärkningar. Idag skriver Kuriren - och tidigare har vederbörande "omfamnats" på samma sätt av NSD?????

Apropå skriva så får jag och Berit in vårat inlägg i Kuriren (fast man kommer bara till bilden) - bra. Men bästa Kuriren är det inte dags att gallra i fotogalleriet - fotot av mig tror jag bestämt är minst 7 år gammalt? "Frisy", hårfärg och glasögon tyder på det.

Nu ska jag ta mig ner till mor och fixa frukost. Få se om tekniken att hjälpa henne upp sitter i. Det kändes för övrigt väldigt ljumt ute idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback