Grattis Åsa - och Anders

Tur man har vänner som förser en med senaste nytt. När man inte är med i Facebook - det är tydligen genom det man har dökoll.

Enligt en artikel i VK - har
Åsa Wikström (M) gift sig - med en Anders - Ågren - som sägs vara kommunpolitiker.

Gratulerar till er båda.

Men spekulerar? Om VK skriver om "en" så är han väl knappast kommunpolitiker i Boden? Äktenskap på distans? Fast Åsa bloggade ju tidigare - och nog är min minnesbild att det fanns både man och barn i texterna? Men det kan ju gå undan i svängarna nu för tiden.

Och löjorna har tydligen haft mantalsskrivningskampanj - numer (sen några år) heter det Kalix Löjrom. Själv skulle jag gärna hellre köpa löjrom från någon förort till Kalix - med kanske ett facilare pris än 1 490 kronor kilot. Annons från Kvantum.

Ser att Jörgen Eriksson återvänder till den "skyddade" sektorn efter ett mycket kort mellanspel på den komersiella marknaden. Efter att ha verkat i universitetsvärlden, hockeyvärlden, kommunvärlden så blir det nu länsstyrelsevärlden. Landstinget, tio kommuner och EU finansiering - låter som om det borde vara länsstyrelsen som håller i det.

Kan det vara någon slump att det är samma kommuner som står utanför - Kiruna, Haparanda, Pajala, Arjeplog - det här - som inte heller vill ha någon storregion - och som gärna vill behålla sina obs-platser? Det sistnämnda är en fortsatt het potatis - och av någon anledning vill inte Ögren spekulera i hur en kommande omröstning kommer att se ut.

Tidningarna är sena skriver både Kuriren och NSD. Inte här inte - men däremot är nättidningarna inte uppdaterade alls. NSD toppar med rubriken "Luleå lyfter länet" vilket väl inte torde locka in de kommuner som står utanför Invest in Norrbotten att hoppa på tåget. Det är väl så i "gruvruset" i Pajala - att Niska snarare vill se Luleå som en perifer förort till Pajala?

Nu "resan" mot jobbet - Polisstyrelse från klockan 11 sen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback