Läkare med självaktning

En restreflektion från igår: varje läkare med självaktning pillar lite i mors medicinering. Igår hörde jag själv överläkaren säga till "kandidaten" (som kollegerna benämde den läkarstuderande tyskan) att nu ska vi ha is i magen och inte ändra i hjärtsviktsmedicinen - det här handlar om en infektion. Men när jag kom upp till mor igårkväll och pratade med sköterskan så fick jag veta att 2 mediciner ställts ut - efter att ha googlat så förstår jag varför. Frågan är om de motiverar det i journalen? Annars finns ju risken att nästa läkarbesök innebär att de sätts in igen? Får ringa oumbärliga Vivi.

Dagens namn är
SOFIA Mattsson - grattis till VM-guldet. En nyhet som NSD viktat som ettan-nyhet - vilket inte Kuriren gjort. Ska bli spännande att se hur löpen ser ut - och sedemera jämföra det med rubrik och nyhetsvärdering av manliga sporter typ hockey.

Fast enligt namnsdagslängden så är det Gerhard och Gert som har namnsdag - fast de namnen rosar inte min bekantskapskrets.

Jag konstaterar för mig själv denna morgon att NSD faktiskt är en mycket bättre tidning än Kuriren - nu när de jämförs i samma format. Börjar fundera på varför? Ser att NSD använders sig av mycket "citat" - typ det här -  i rubriker och underrubriker - det gör det hela lite mer personligt.

Däremot har jag ännu inte fått veta varför NSD inte lägger ut sina insändare på nätet? idag skulle jag gärna ha kommenterat den insändare som petar i Lina Ylivainios stöd för Styrman - men det blir ointressant när man inte kan länka.

Föräldrafri är jag ju fn så ingen hemtjänst på morgonen - men däremot måste jag åka förbi sjukhuset med en medicin till mor. Hon har en som är licenstillverkad och som sjukhuset inte kan få tag i inom rimlig tid. En för mor mycket viktig medicin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback