"Långnäs 13-9-70"

Ett litet vitt kuvert med handskiven adress väntade mig när jag kom från Kalix. Moster Gunilla från Bollnäs. Hon hade städat sin brev- och vykorts samling och hittat ett brev som jag skrivit den 13-9-70. Då Jens var 11 dagar ung. Namnfrågan diskuteras. Jens Ronny var arbetsnamnet - och pappan Roland förordade tilltalsnamnet Ronny (efter Pettersson - racerföraren) medan jag höll på Jens. Och ni som har facit förstår ju att jag vann - men det berodde mindre på mig än på att vi i samma veva fick veta att grannens pojk - 1 år gammal - hette just Ronny. Präktiga faster Henny tyckte han skulle heta Bertil - efter någon son till någon präktig kamrer vid "kommunalhemmet" om jag inte minns fel.

Noterar också att jag på den tiden skrev Ylwa med W. Efter mycket tjurighet - att alltid ändra Ylva till Ylwa på officiella handlingar så blev det så. Men ni ska vet hur mycket energi jag fick lägga ned på att få bort W.

Jag är himla trött ikväll - efter "hemtjänsten" i morse drog jag till Kalix strax före 9. Och kom hem halvåtta ikväll. Och då var det ju läge för en "titt"(som hemtjänsten skriver när de bara tittar in och event. hjälper mor till toa). Men det har varit en riktigt bra dag på Kalix Folkhögskola - möjligen med för mycket poäng intag. En får avstå vinglaset ikväll.

För övrigt blev det Peder som andra namn för Jens - dubbeldanskt utan att det fanns någon mening med det.

Nu ska jag försöka orka med att ringa kusin Lars i Umeå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback