Mor är rar

Mor är rar - och far är på Fyren. Flytten från sjukhuset gick över förväntan. Överväldigad av vilken empati som finns inom omsorgen - allt från hemtjänst, över sjukhus och till korttidsboenden. Men också bara gapar jag över vilka brister det finns. Enkla såna - som inte skulle kosta något att åtgärda. När far kommer Fyren är det till exempel ingen enda som vet vilken diagnos han har. Och då är det så att med hans diagnos - LBD - att det finns  många enkla förhållningsregler som undviker konflikter av olika slag. Och blir det fel - så kan det sitta i länge och förorsaka onödiga problem för både personal och brukare (som det så fint heter).

Nåväl också denna dag har runnit undan. Flöt väldigt bra med mors besök på ögon - bortsett då från att det inte fanns så mycket att göra åt hennes dåliga seende. Ingen starroperation än - för stor risk - då hon bara har ett öga att spela med.

Sjukresan funkade mycket bra - snabbt hemkomst - och kusin Kerstin mötte upp. Så vi kunde entlediga hemtjänsten för lunchbesöket. Kombinerad lunch och tolvkaffe blev det.

Och så sen far och flytten.

Men visst fanns det saker som fick adrenalinet att åka runt. Tänk att Taxi har egna parkeringar en bit bort från entrén. Dom är oftast lediga. Jag misstänker att dom är till för taxi som till exempel kommer fårn Haparanda och som ska stanna och vänta. Men var stod dom idag - jo på 15 minuters parkeringen - klockan 11.15 då jag lämnade sjukhuset och klockan 13.15 då jag lämnade det för andra gången.

Hann in en sväng på jobbet efter att jag lämnat far på Fyren vid 14-tiden. Sen har jag varit dit en gång till - hade ju förstås glömt bort att de ska ha egna mediciner med dit.

Nu ska jag koppla av en stund - får se om jag gör någon omvärldsbevakning - och härsknar till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback