Gårdagens ömma tår

2010-04-28, kl. 06.30

Det var lite ömma tår hos politikerna i går.
Göran Hägglunds ganska fyndiga liknelse mellan de rödgrönas ofinansierade förslag och kontokortsköp retade gallfeber på sossarna.

Ett fp-kommunalråd någonstans i närheten av Borås krävde Åsa Torstensson avgång - må vara med reservationen om hon verkligen ifrågasatt vad Boråsare skulle göra i Göteborg - eller om det nu var tvärtom. Dum som tåget - tyckte han om Åsa.

Och nu börjar det klarna att det kommer att "ömma" för oss bilberoende om - vilket gud förbjude - de rödgröna tar över i höst. 49 är på bensinen är förstås bara förnamnet. Annika Erikssons kompis Maria W erkänner ju oförbehållsamt att mp vill höja med 2 kronor. Och Siv Holmas stakande om hur norrbotten skulle kunna undantas från kilometerskatten kändes ju inte heller trovärdig. Och med ett återinförande  av förmögenhetsskatten kommer det på några års sikt med säkerhet bli så att gamlingar med höga taxeringsvärden straffbeskattas. Och som det var tidigare så skrivs specialregler för det riktigt rika - typ som sossarna gjorde för HM och Stefan Persson.

Det finn skönhetsfläckar i alliansens politik. Taket i sjukförsäkringen måste höjas - och deltidsreglerna runt a-kassan är ju förfärliga - och strider dessutom mot alliansens arbetslinje. Men hugaligen - mot de rödgrönas framstår allianspolitik som rena himmelriket.

Det var mycket läsvärt i tidningarna idag - det får mogna fram om något ska lyftas. Kanske allt efter - åtminstone en del nyheter kommer ut i nättidningarna.

En sak kan jag dock förutspå - sossarna i Luleå kommer att påstå att Luleåalliansens förslag om fria arbetskläder redan är infört. Då ska vi konstatera att det bara är inom en begränsad del av de områden alliansens föreslår. Och dessutom att personalen fått betala det själva genom avskaffandet av helgtilläggen. Lite kontokort(S)politik över dettta - utan att nämna någon chokladbit.

I väntan på att ovanstående ska komma ut på nyhetsplats får jag länka till ledaren som handlar om samma sak.

Idag börjar jag lite senare - för vid 15-tiden drar jag mot Kalix Folkhögskolan och blir där framemot kvällningen. Far får besökas på väg till jobbet under förmiddagen.

Kommentarer
Postat av: Erik E

Det var Odell, inte Hägglund.



Fullständigt genialiskt. Det var en både rolig och relevant liknelse och sossarnas monumentala överreaktion (snacka om ömma tår) gör att hela Tobleronehistorien vevas igång igen och smetar ner Sahlin just när valrörelsen sätter igång.

2010-04-28 @ 13:23:42
Postat av: Ylva Strutz

Men så klart Odell - jag såg rätt gubbe framför mig - men skrev fel. Så det kan bli.

2010-04-28 @ 13:32:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback