Historia ska skrivas

2010-04-30, kl. 06.20

Historiskt sett så har ingen kunnat vända ett så stort underläge som Alliansen har just nu. Iaf enligt
Synovate. Men historia ska ju skrivas någon gång - annars blir det inte historiskt. Så då gör vi det i år. Vi ska göra klart för oss att de rödgrönas skatte- och bidragsförslag som kommit de senaste dagarna än inte fått genomslag. Än har de bara nått oss redan frälsta och de mest samhällsintresserade.

Historiskt sett så har jag firat namnsdag denna dag - Mariana. Förr i tiden fanns vare sig Marianne eller Ylva i namnsdagslängden. Då tog mor och jag denna dag - Mariana snarlikt Marianne!

Och så gratulerar vi Kungen idag - grattis! Svenska folket dock lite småtaskiga med honom - eller snarare kanske media som väljer att presentera undersökningen om sviktande stöd för kungahuset just idag. Fast undersökningen är visst från förra veckan - bara TV som passligt påminner om den på födelsedagen. Men vänta ni till den 19 juni för att inte tala om 2011 då det förhoppningsvis kommit någon liten kungababy?

Margareta Lindbäck lyssnar inte - påstås det i Kuriren. Hur det kan klassas som nyhet - att Margareta inte lyssnar - förstår jag inte. Hon svarar inte på brev heller - och inte heller tjänsteman Gabrielsson. Två år i rad har jag tillskrivit dem om att ploga en cykelväg här i närheten av Bärigårn. Men tystnad råder fortfarande. Tredje gången (året) gillt får det väl bli till hösten.

Ja - det har tydligen kommit en ny undersökning om kungahuset idag - besälld av republikanska föreningen. Med tanke på beställaren behöver han inte vara så ledsen då - 58 procent FÖR är inte så dåligt.

Starkt att Charlotte Kalla är och besöker barn på sjukhuset. Frågan är om det är idellt eller vem som står bakom det?

Ja då får jag påbörja förberedelserna för färden mot jobbet. Vanlig dag för mig - men halvdag för de som jobbar heltid.

Kommentarer
Postat av: Erik E

Om bara de rödgröna håller fast vid sitt förslag om en höjning av taket i A-kassan och Littorin fortsätter att hävda att försäkringen skall urholkas så att alla löntagare slår i taket, då har ni inte en chans.

2010-05-01 @ 14:34:45
Postat av: Ylva

Både taket i A-kassan och sjukförsäkringen skulle behöva höjas. Av helt sakliga skäl.

2010-05-02 @ 14:00:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback