Presbyopi

Presbyopi hade jag aldrig hört talas om - kanske ganska normalt. Ålderssynthet måste jag nog tillstå att jag kanske hört någon försöka förklara - men har nog aldrig sett det i skrift. Lik förbaskat har jag det sen många år - short arms syndrom kallas det också. Nu opererbart!

Flygkraschen i Polen för svår att ta in - än. Det skulle aldrig kunna hända i Sverige skriver någon av tidningarna - högst 10-12 av samma dignitet i samma plan. Till och med inom Folkpartiets tänks det i såna termer. När vi redan för "hundraårsen" var till Rhodos på en konferens fick vi dela upp oss på flera avgångar - av säkerhetsskäl. Hela partiet skulle inte utplånas vid en flygkrasch - lite otäckt kändes det. Men det var nog på flygkapningarnas tid det.

En profil fattigare utan tvekan - när nu Kerstin Thorvall lämnat jordelivet. Berättelsen om Signe - egentligen 3 romaner om jag kommer ihåg rätt - senast lästa Thorvall. Boken var gigantiskt i fysiskt omfång minns jag. Men kors vilket omfång hennes utgivningar har. Kanske jag skulle plockan ihop min "thorvalls" och lämna till Myrorna nu - blir väl ett litet uppsving.

Solen skiner idag - vilket uppsving! Och när jag ser ut över nejderna kan jag konstatera att snön har krympt ordentligt.  Bästa och mest rättvisade märket är måttet mellan snötäcket och tvättlinorna. Se upp där ute - snart kommer mitt duntäcke. Det har jag drömt om sen i julas.

Hur denna dag ska formas vet jag inte riktigt än - det får värka fram under diskning och blomvattning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback