"Sista veckan"

2010-08-29, kl.06.00

"Sista veckan i min första valrörelse" på det temat skrev jag dagbok åt Norrbottens Kuriren 1979. Olle Schmidt berättade i fredags hur många valrörelser han deltagit i - över 20. Så också jag började fundera när jag steg upp i morse från goa sängen för att göra mig redo för avfärd mot Jokkmokk.

Tio års jubileum för ordinarie riksdagsval - som anställd - 79-10. Alltså 10 val. Men 73 knackade jag dörr - och 76 var jag med och sjöng segern är vår - då regering Palme fick avgå. Lägg till de flera folkomröstningar, eu-val, kyrkoval så blir det en ansenlig samling!

Nu väntar jag på en Sifo som Gunnar Andrén utlovat i Blåklinten. Men har som alltid svårt att minnas vilken tidning som presenterar vilken opinionsmätning. Det var enklare förr - på 70-talet fanns bara Sifo iaf var det bara den som räknades.

Kamrat fyraprocent har bytt sida. Tidigare var han förbehållen kommunisterna - därav namnet kanske - då sossar röstade stödröstade för att inte VPK skulle åka ur riksdagen. Nu kan tydligen 20 procent av moderata väljare tänka sig att stödrösta. Och KD ägnar sig åt borgerlig kannibalism och annonserar eller om det nu var affischer men temat var iaf att rösta på KD för att säkra alliansen.

Nu ska jag dressa på mig - det blir lättare täckbyxa idag efter att ha mött en blåfrusen Anne och talat med en lika blåfrusen Annika.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback