Stackars röd-gröna sympatisörer

2010-08-27, kl. 23.45

En av mitt livs bättre dagar - valupptakt på Berns må ju vara. Men vilken nostalgiträff på Fjällgatan i Sthlm. Hemma hos Bonnie Bernström - en av mina politiska förebilder - i en kulturhistorisk lägenhet. Söders svar på våran Bärgård. "Gamla" statsråd uppblandat med "gamla" kollegor - och alla med det gemensamma att tillhöra sällskapet "Hajens vänner". Ikväll var det Hadar "still going strong" Cars som höll "minnestalet" till Gunnar. Det inslaget måste bli bestående på våra träffar - med ett rullande schema för vem som håller det. SÅ många roliga episoder vi kommer att kunna berätta om - och varje gång tar säkert Gunnar sin cigarr och sin whiskypinne(ar) och är med oss!

Idag har vi naturligtvis analyserat läget för alliansen i allmänhet och folkpartiet i synnerhet. Den goda vinden i ryggen för båda. Själv har jag konstaterat att det mer beror på alternativets uselhet än vår egen förträfflighet. Vilket bekräftas när jag läser kommentaren till
de rödgrönas "enighet" om Afghanistan. En rödgrön regering ska:

dels lämna Afganhistan
dels lägga en proposition om att kunna utöka styrkan från 500 till 800 män/kvinnor

men enligt Ohly ska detta inte nyttjas av en rödgrön regering - och motsatsen säger Sahlin: om läget kräver det så ska det nyttjas.

Och hur dumma tror Ohly att vänsterväljare är - om man inte ska nyttja en utökning - varför då lägga en proposition?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback