Tema skam

2010-08-13, kl. 06.15

Oj då - fredag den 13- tema för Idag på Kuriren också. Men jag ska vare flytta, gå till sjöss eller börja bygga hus. I och för sig är det väl nära tema flytt det jag håller på med i huset? Men det blir nog en bra dag idag också!

Skamligt av Kuriren att inte bevaka Vårdalliansens presskonferens igår. Att de borgerliga partierna och sjukvårdspartiet nu gör en klar markering att det är beredd att ta över efter Ögren & co borde vara värt att skriva om. Tror nästan inte det är sant - men jag har sökt genom tidningen 3 ggr utan att hitta något?

NSD skriver om det - men inte på nätet än. Irriterande att det påstås att folkpartiet går emot partiet centralt i regionfrågan. Vi är - liksom sjukvårdspartiet som det anges i artikeln - för regioner - både i länet och på central nivå. Däremot är vi starkt emot en storregion. Att partiet centralt skulle ha någon åsikt om hur  vår region ska utformas har jag verkligen svårt att tro. Så JA till region Norrbotten - NEJ till storregion.

Oenigheten mellan partiet centralt och oss i länet handlar om statligt ansvar för sjukhussjukvården - där vårt landsmöte sagt nej - men vi har knaprat in på majoriteten. Nästa gång är nog statligt ansvar för sjukhussjukvården ett majoritets beslut på vårt landsmöte - liksom partiet sen länge anser att det är så viktigt att hela landet garanteras en likvärdig skola = statlig finansiering.

Och ingen skam att ändra sig - "inte bra för imagen" att regeringen backat om antagningsreglerna till  högskolan hävdar Kurirens ledare idag. Och vill samtidigt att utbildningsdepartementet ska backa om nya lärarutbildningen. Nu kan jag inget i sakfrågan - men att Högskoleverket gnäller är väl snarare regel än undantag???

Oj vad politiskt jag blev idag då - och segt att skriva - ibland är det så. I

Iaf tog jag ytterligare ett steg mot överlämnande av huset - Lotta hjälpte mig tömma och packa glas och porslinsskåpet. Himla mycket fint mor samlat ihop. Lottas hög blev - tack och lov - den största. Myrornas och min ungefär lika stora - om jag nu inte kan locka ned Kerstin att plocka lite från "myrhögen"?

På jobbet var det intensivt. Det här är perioden men material in och material ut. Skönt med mina tre grabbar Sebastian, Cameron och Viktor - snabba ben och starka armar.

Och igår blev jag av med vävstolen - kusinens bekanting kom med man och stort släp. En intressant studie att se nedmonteringen av vävstolen där varpen (heter det så?) skulle räddas. Jag insåg snabbt att det inte varit någon lek att själv få ut den.

Nu väntar dusch och påklädning - ska försöka vara 8 på jobbet idag så jag hinner träffa Thomas - som ska till Nolia. Oj vad jag saknar att få vara där!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback