Glad och häpen!

2010-12-01, kl. 07.30

Både häpnar och gläds åt det faktum att polisen kört fast i
ärendet om bombhotet. Jag kan förstå om det kan vara svårt att bevisa vem som använt en viss dator i en hyfsat publik miljö. Men att man inte ens kan hitta datorn med rätt IP-nummer övergår mitt förstånd. Har man alls rätt IP-nummer?

Gläds dock mycket över att meddelarskyddet verkar funka - trots all skrämsel om motsatsen. Verkar ju som om NSD:s chefredaktör Anders Ingvarsson (herregud jag höll på att skriva Lennart Håkansson!) fortfarande har stöd av lagen för att vägra lämna ut loggfilerna.

Häpnar också över att en så gammal skola som Bergviksskolan skulle drabbats av mögelskador. Sånt brukar ju dyka upp i början av en byggnads livslängd - fuskbyggen. Om det verkligen är sant och mögelskador - måste det ju handla om ren vanvård av fastigheten - läckage eller vattenskador som inte upptäckts och åtgärdats. Eller så kanske det bara är en ingrediens för att försvara att skolan ska jämnas med marken - så att kommunen kunde försvara att inte hyra ut den till friskolan?? Konspiratoriskt - ja!

Att Annika Holmqvist fått rätt inom ramen för nuvarande lagstiftning tar OA som intäkt för att lagstiftningen måste ändras. Den så kallade "stupstocken" är ju en fin politiskt pamflett - rubrikpolitik  för oppositionen. Men det är inte de bortre gränsen det är fel på - det är i "spelet" mellan utförsäkring-aktivitetsersättning och ny sjukperiod något fallererar. Vissa verkar bli återförsäkrade sedan arbetsförmedlingen prövat om det alls finns något jobb som skulle passa. Medan andra tvingas att säga upp en fast anställning för att gå någon utbildning som inte ger något annat än att när det väl blir "införsäkrade" igen så har det fått en mycket lägre sjukpenninggrundande inkomst. Den här biten borde opinionsbildare ägna sig åt att klarlägga - här behövs troligen en lagändring eller åtminstone en uppstramning av vad som ska gälla.

För övrigt fanns det tidigare verkligen fog för ordet "stupstock" då unga människor efter 2 års sjukskrivning automatiskt - och ofta mot deras egen vilja - blev sjukpensionärer. Ofta innan de fyllt 30 - och inte sällan med resultatet av de ledsnade på livet och valde att lämna in!

Ledarsidan i NSD uppvisar som helhet eftervalsbitterhet i tre akter. Förs "(M)inistern kom tomhänt" ¨- om "stupstocken" enligt ovan.

I "Regeringens Akilleshäl" försöker OA negligera de höga betyg regeringens ekonomiska politik får bland annat nu senast från SCB. OA nämner att 2009 minskade BNP med mer än 1930-svarta depression, Andra världkriget, 1990-talskrisen. Men han "glömmer" helt att det inte var någon naturlag som förorsakade minskningen 2009 - utan den djupaste ekonomiska krisen sen just 1930-talet!

Slutligen har OA tydligen tagit del av Ifau:s utredning om regeringens arbetsmarknadspolitik. Han nämner förstås inte den utredningen - som gav regeringen rätt bra betyg. Utan hänvisar istället till Wanja Lundby-Wedin som kräver mer arbetsmarknadsutbildning.

Usch vad långrandig jag blev. Återstår att berätta att idag ska jag ta itu med verksamhetsplanen för 2011. Skönt att jobba hemma med den - i lugn och ro. Så kan man varva med lite praktiskt jobb - som ger snabbt och synligt resultat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback