Fyrornas OS

Det är lite av fyrornas OS - nu Anna Olsson. För övrigt gillar jag inte sprinttävling i skidor - även om jag tyckte bnorna här var lite bättre än de brukar vara.

Och curling verkar ha blivit veckans pausfågel - hur jag än bytte kanal i morse så blev det curling. Inget ont om curling - men inte helle allt och alltid.

Men nu är det hockey - och jag får iaf lyssna till favorit Micke. Tjeckien mot Slovakien om jag hörde rätt. Tänk det fanns en tid då det hette Tjeckoslovakien.

Och allt bedöms utifrån betraktarens ögon - vad som är kompetens för ett politiskt uppdrag kan det finnas lika många åsikter om som betraktare. Någon lättare att avgöra könstillhörighet - apropå Kurirens ledare som fortsätter sitt antigenuskrig.

Provval ska hållas och tillmätas stor betydelse - men ska inte användas som en räknesnurra utan att analyseras. Skulle vara intressant och veta hur många kvinnor som röstat i moderaternas provval? För övrigt ska det bli intressant att se vilka kvinnor moderaterna varvat med - om jag minns rätt fanns det bara två bland resultatet som presenterades.

För övrigt vet jag efter snart 35 år i branschen - att ett öppet och transparent provvalssystem är en bra grund.

Frida har namnsdag - grattis.

Norrbottningarna blickar mot sol och värme - jag också. Tvåhundra-några-dagar-kvar - eller vad säger Sara och Lisa? Och när den tiden är inne har jag gjort min sista valrörelse som anställd. Idag erkänner jag oförbehållsamt att det ska bli SKÖNT!!

Men idag är första dagen på den resan - och den ska avverkas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback