Så ung - och redan så "konserverad"

Birgit Friggebo är en underbar och färgstarkt person - med många bevingade uttryck bakom ig och med spår på nästan varenda tomt med självaktning - Friggeboden.

Rubriken syftar på ett uttalande från henne -"Så ung - och redan så korrumperad" - sagt om dåvarande kommunalrådet i Piteå Anders Sundström när han som värst höll på att måla postens terminal i Tomteboda - via ett kommunalt bolag! Och andra vidlyftiga affärer med skattebetalarnas pengar.

Det sas med både ett skratt och glimten i ögat - ingen närvarande - förutom - PT - kunde missa skämtet och humorn i uttalandet. Och de blev ett drev utav guds nåde!

Av två anledningar kom jag att tänka på ovanstående:

Folksam ville köpa Saab - med Anders Sundström i spetsen ville de- förutom EIB-lånet - ha 2 miljarder av skattebetalarnas pengar

Andra anledningen var när jag läste Kurirens ledare . Göran Hägglund (KD) får uppgiften att "hålla emot det värsta genusvansinnet". I NSD kan åskådligörs de GB betecknar som "värsta genusvansinnet" - då kan man inte annat än uppgivet - utan humor - säga "Så ung - och redan så "konserverad".

Effekten uteblev eftersom NSD inte länkat till den artikel om två belgiska kvinnor som gift sig i Luleå stift - i iskyrkan i Jukkasjärvi.

Men man får ta det onda med det goda - målande beskrivning av hur Jan Björklund (FP) "gör slarvsylta av oppositionen" för att inte tala om beskrivningen av oppositionen - läs den.

Och av en slump hittade jag nyheten om att Birgitta Ohlson blivit EU-minister - fast medialt verkar det vara den obekräftade uppgiften om att hon blivit det trots motstånd från partiledaren.

Nu har jag kört TV24 i ett kör nästan 1 timme - för att få se Thomas - men det inslaget verkar lagt in i arkivet?

Jobbet väntar!


Kommentarer
Postat av: Jens

Ska du se Thomas så ska du nog leta på 24norrbotten ;-)

2010-02-02 @ 20:40:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback