Spökskrivare

Ingen av dem är trovärdig vad avser jämställdhet - men frågan är vem som ska få tillgodoräkna sig denna ledare - på minuskontot - Gustaf Blomberg som blickar på oss uppifrån eller Alice Teodorescu som smyger in sin signatur under ledaren? Alice som inte tycker man ska gulla med kvinnorna kommer - liksom de flesta kvinnor - att om 30 år inser att det ständigt gullats med männen. Att män i kraft av sitt tidigare inträde i arbetsliv och politik ständigt kvoteras in. Män väljer män - och kvinnor kvinnor också för den delen. Det är därför samhället för en god utveckling måste hitta verktyg att hålla balansen. Dock kan jag hålla med om att lagstiftad kvotering är mindre bra verktyg.

Att vara emot kvotering är inte klandervärt men för att inte se den strukturella diskrimineringen måste man vara blind.

Kaffe med stickning presenteras stort i Kuriren idag - ingen större nyhet - bara något som dyker upp i en ny skepnad. I min barndom hette det syjunta - eller möjligen symöte - vid det senare var ofta prästen inbjuden.

Max och Maximilian har namnsdag - och Max(imilian) på Jakob Westins gata i Stockholm får ett särskilt grattis. Liksom moster Gunilla som fyller år idag. Hurra!

Sportfrågan idag är om det blir LL till OS eller om det blir BB det vill säga Larsson, Lahdenperä eller Bryggman, Beck? Och frågan lär inte avgöras förrän någon dag före det ska köras utför. Vi håller på länken, eller hur?

330 dagar kvar - men jag kan undra om det blir någon elefantritt efter denna artikel?

Lööwet föll kan jag konstatera - men något förvånad att det ar han som var den starkaste motkandidaten - trodde nog att Anna Hövenmark den som kunde utmana.

Kommunen säljer sliten fastighet - på Backgatan när fp-expen. Kan undra hur länge den stått och sugit pengar ur skattekollektivet. Och hur många andra fastigheter som gör det idag. Är det fortfarande 30-40 miljoner som läcker på grund av tafatt hantering av lokalbanken?

Dagens "gladis" är att den 80-årige mannen fick rätt mot den fantasilösa socialnämnden i Boden.

Nu ska jag reagera för att komma till jobbet. I går tappade jag en hel arbetsdag - ska vara på ombudsmannakonferens i Stockholm på onsdag vilket jag glömt eller möjligen förträngt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback