Strålande partiet!

Vilket strålande förslag partiet lanserar - högre avdrag för hushållsnäratjänster för äldre och barnfamiljer. För äldre blir det här - vad avser städning - ett alternativ för hemtjänsten. Och kommer således också att avlasta den kommunala ekonomin.

Läs Jan Björklunds nyhetsbrev nedan:

I detta nummer:
Billigare städhjälp för äldre pensionärer och barnfamiljer


Många familjer med små barn lever i en pressad vardag. Det är mycket som ska styras upp. Alltifrån att lämna på förskola, hämta på förskola och handla mat till att skjutsa till och från simlektionerna och fotbollsträningen. Helst ska man också göra en bra insats på sitt arbete och hinna umgås med sina barn i lugn och ro. Inte konstigt att sådant som hemstädning och fönsterputsning ibland får stryka på foten.

Våra äldre pensionärer lever ett annat liv. Ofta tryter kraften att själv klara av många av hushållets sysslor. Att själv städa hela sin lägenhet eller sitt hus kan vara ansträngande.

I dag har Folkpartiets partiledning beslutat att vi bör genomföra ett steg två av reformen med skattereduktion för hushållsnära tjänster. Dagens regler innebär att hushåll som anlitar ett företag som hjälper till med till exempel städning, fönsterputsning eller tvätt får tillbaka halva kostnaden av staten.

Vi vill att familjer med barn under åtta år och äldre pensionärer över 80 år ska få en utökad reduktion. Istället för hälften bör reduktionen utökas till 75%. För den som normalt betalar 400 kronor för en timmes städhjälp blir kostnaden 100 kronor. Med Folkpartiets förslag blir vardagen något lättare för de som bäst behöver extra avlastning.

Liberala hälsningar,
Jan Björklund


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback