Trender kommer och går

Trender kommer och går inte minst inom det sociala och psykiatrin. Idag blir jag upprörd över att socialförvaltningen går emot en enig släkt om mördade Frida Stenbergs barn. Jag vet socialfolket är rätt bakbundna att gå ut och ge ord åt sina argument - men jag har väldigt svårt att förstå vad detta mynt skulle ha för baksida?

Särskilt när jag minns ett fall från min tid i socialnämnden - då ALLT fokus låg på att hitta fosterföräldrar som skulle underlätta att barnen fick kontakt med sin far. Den far som mördat barnen mor och skulle sitta inne minst i 10¨år.

Upprörd - men glad att hon skriver - blir jag över Britta Stoltz Lundströms inlägg mot Kent Ögren. Så tydligt det blir att Kent i sitt eget krig mot privtata alternativ drar undan fötterna för de egna vårdcentralerna. Efter reglerna är såna att offentligt och privat ska ha någorlunda lika föreutsättning drar han in pengar från vårdcentralerna så det ska bli mindre attraktivt för privata etableringar. Som Britta så riktigt skriver är det vi skattebetalare, patienter och anhöriga som får betala priset.

Surt är det att Kuriren inte uppdaterat sin nättidning - jag får länka in Brittas artikel senare - den är läsvärd.

Apropå krig tycker jag det är osmakligt när det nu dyker upp insändare och artiklar med personer som tar dödskjutningen i Afghanistan som intäkt för att Sverige inte ska avbryta sina hjälpinsatser.

Noterbart att Överkalix inte vill vara med på östra norrbottens (S)pränglista till landstingsvalet. Birgitta Persson, ordförande i arbetarkommun i Ö-kalix är förvånad att hon inta kontaktats. Det är inte jag. Birgitta var ju kampanjledare för Karin Åström då hon slog ut Yvonne Stålnacke som distriktsordförande.

Ibland tror jag att jag har en råtta i diskbänken - det omisskännliga ljud som jag hört i det här köket förr - på 50-talet. Men jag har försökt öppna och släppa ut den - och ingen kommer - så det är väl något annat spök.

Och idag är det en helt vanlig underbar dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback