Oändligt behov

Oändligt hjälpbehov på Haiti. Frutansvärda scener utspelas. Irriterad blir när jag påtvings reklam för att se inslaget! Tänk att lyssna på personer som är instängda men levande och du kan inte hjälpa dem? Hur ska alla dessa hjälparbetare "hjälpas" åter till livet efter detta? Röda Korset har samlat in 400 000 kronor i Norrbotten och Västerbotten - alldeles för lite. 9 miljoner i landet - men det räcker inte. Förstås riktigt bra gjort av Röda Korset - det är inte så jag menar.

Är medvetet lite sen på morgonen - får ta livet i extremt lugnt tempo om jag ska orka vara igång ikväll - vilket jag ska - med Luleås nomineringskommitté. Det idella arbetet ska ha sitt också.

"Lappat och lagat" men ändå bättre tycker nog Kurirens ledare också - om revideringen av alkohollagen. Fast ledarens slutkläm är ändå lite skäll för att man har fokus på att få ned totalkonsumtionen. Det tycker jag är helt rätt - vad annars skulle man fokusera på när man vet att problemen ökar med ökad konsumtion? 

"Kalles cargo" rör på sig igen - nu med en delegation till Kina där självaste rådet själv är med. Anna-Greta Svedberg som rätt ofrivilligt döpte om det- hon hörde helt enkelt fel. Rolig bild på nättidningen - ser ut som Karl är i Kina och auktionerar bort bolaget!

En av de personer som betytt mest för mig i livet skulle haft namnsdag idag - farmor HILDA. Hur många år hon skulle fyllt när den 10 juli infaller vet jag inte - men hon var född 1874. Men jag vet att hon lärde mig läsa i tidig ålder och att hon alltid tid. Till farmor på vindan kunde man alltid gå när livet inte log.

Eilert är fortfarande mån om att vi ska tro på historien om vargutplanteringen. Och Kuriren anser tydligen att detta är så viktig att man tillåter Eilert att återigen bre ut sig över nästan hela insändarsidan. Lite journalistiskt tänk vore väl att Eilerts kompisar skulle "komma ut" och bekräfta uppgifterna?

Noterar för övrigt att Karl verkar ha mindre angenämt sällskap på ståplatsläktaren i Coop Arena. Jag har tidigare efterlyst opinionsbildning från kommunalrådet vad avser de vulgära ramsor som kommer därifrån - nu finns det tydligen annat att ta itu med också. Man kan inte vara både döv och blind som kommunalråd?

Och var det någon som trodde något annat - än att avskaffandet av helgtilläggen skulle bli en lönesänkning? Så blir det när man har ett fack - som leds av sossepolitiker - och som går i kommunledningens band! Det är såna här gånger jag orkat fortsätta med politiken - tre gånger lyckades vi avvärja att det avskaffades!

Så skickar vi några hundringar till för hjälp till Haitis drabbade  befolkning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback