Tummarna för Cecilia

Idag håller vi tummarna för Cecilia Malmström som ska förhöras inför uppdraget som kommissionär. Känner dock ingen större oro - den tjejen är reko och kompetent.

Om pensioner och pensionssystem kan man tycka. Det gör Kurirens ledare idag - Sossebromsen slår till. Och visst -det är en bred överenskommelse om pensionssystemet för att även kommande generationer ska kunna garanteras pension. Och ett ofrånkomligt faktum är ju att om det knyts till tillväxten så kommer det att gå upp - och ned. Ingen hade dock kunna förutsäga den internationella finanskris och lågkonjunktur som slog till samtidigt. Det är väl umärkt att regeringen sett till att "svackan" inte fått slå fullt ut och dessutom sänkt skatten på pensioner så att inte de sämst ställda drabbas. För fars del - som absolut inte tillhör fattigpensionärerna - gjorde det 104 kronor. Det klarar han med råge - och är betydligt mindre än hur landstingets skattehöjning härom året slog.

Om sjukförsäkringen kan man också tycka. Ska man vara ett trovärdigt regeringsalternativ bör man dock presentera sina lösningar före valet - inte efter. Sympatiserar dock starkt med de rödgrönas förslag om att fler måste inrymmas i de 80% - inte som nu att folka med tämligen måttfulla löner får långt under 80 procent i ersättning.

Och tack och lov så verkar inte vänstern fått gehör för att återinföra den den stupstock förtidspensioneringen av unga människor innebar. Hur många självmordstankar - och självmord - tror ni inte följde i spåren av att man lättvindigt packade ihop människor i 20-30 årsåldern och stämplades dem som odugliga - förtidspensionerade. Med en extremt låg pension för resten av livet!

Henrik har namnsdag - våran Hendrik - som gick bort alltför ung skulle haft namnsdag. Nu skickar jag min individuella namnsdagshälsning till Hendrik i Boden.

Det är många som inte gillar Staffan Erikssons mediala utspel om socialnämndsfrågor - och visst tangerar hans gränsen ibland. Men i det här fallet håller jag med Staffan - åtminstone bilden i media ger anledning till oro för att de tänker skilja på barnen - mot både mor- och farföräldrars mening. Så larmet är befogat - även om jag inte tror att event. jäv spelar så stor roll.

Han kan frias - en något missvisande rubrik vill jag påstå. Det grova bokföringsbrottet kommer att bestå - fälld alltså. Det tvisten gäller är om man kan få dubbla straff dvs både skattetillägg och fängelse/böter. Det verkar troligt att han i den delen kan bli friad - och i och med det väldigt många andra "småbrottslingar" som ligger vid den gräns där båda straffen utmäts. Skattetillägg utdöms dessutom ganska hårt då det är ganska uppenbart att det är ett medvetet fusk.

Nu ska jag avsluta för duschm påklädning och resa till jobbet.

Lyssnar till Tornedalens Travolta på norrbottens radion - Hasse Alaltalo veckans "bisittare". Den borde kunna bli en verklig hit - vilket den tydligen är på You Tube.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback