Morgonrodnad

2010-07-03, kl. 8.30

Envisas med att försöka datera med månad 06 - men kommer iaf på att det faktiskt är 7. Vi hade en gång i världen en granne som hette Aurora - och hon påpekade jämnt att det faktiskt betydde morgonrodnad. Sen dess kommer jag alltid ihåg att Aurora har namnsdag den 3 juli. Dessum fyller Astrd Ljungberg år idag - syster till en mycket god vän och arbetskamrat som tyvärr dog för ett par tre år sen.

Det blev en mycket fin begravningsgudstjänst för far. Tänk att det var 50-talet släkt och vänner som slöt  upp. Fantastistkt! Richard Marklund höll en helt igenom fantastisk förrättning och med ett grifttale tal som
 perfekt speglade fars personlighet - och "livsgärning på 86 är. Och inte blev det sämre av att Eva Plummpu förgyllde med sin underbara röst - med Jag vill tacka livet och Vilken underbar värld. Lennart Johansson "hanterade" orgeln på ett mycket förtjänstfullt sätt. Tack alla!

Sovit till halvåtta - efter att ha somnat från fotbollen och sovit några timmar i fåtöljen. Förstår att det gick
åt pipan för Ghana sen jag lämnade dem - trist. Lite svårt för att Brasilien också fick lämna - men Holland är också ett favoritlag så den förlusten kändes lättare.

Kuriren toppar idag med att bilen kan bli en dödsfälla - för hundar och barn. Vilken journalistisk skola den gått i som bedömer detta som en nyhet? Dock kan jag känna sympati för att man lyfter den ändå - varje år får vi ju läsa om omdömeslöst folk som lämnar både hundar och ugnar i superheta bilar.

Vart lite nyfiken på hur många som heter Aurora idag. Och det var 1774 stycken. För att få något att jämföra med körde jag Ylva också - 9057. Eftersom Ylva inte heller är supervanligt får man nog hävda att Aurora är ett unikt namn att bära.

Mul idag - men rätt varmt och skönt. Ger en viss valfrihet. Får börja dagen med lite röj här hemma.Så får vi se sen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback