På marginalen

2010-07-26, kl. 06.00

På marginalen att det var tvåsiffrig temperatur idag - tian verkade nås bara med viss ansträning. Och fortfarande mul och regn i luften. Det stämmer minsann inte med
www.yr.no prognos.

Marginalen på sin sida hade verkligen inte de inblandade i dödsolyckan vid Piteå igår. Två vuxna och en 5-åring omkom. Kvar av familjen - om det nu alla var från samma familj - är en 1-åring och en 10-åring. Hur grymt får livet vara egentligen?

Det är förstås denna tragiska nyhet som upptar lokaltidningarnas första sidor. Och Ludde Wästfelt skriver (återigen)  så tänkvärda rader under "I dag ...". Är första nyhet på TV nu också - olyckan.

Jesper - dock inte Kasper och Jonatan - har namnsdag idag. Jag gratulerar - och en särskild grattishälsning till Els yngste son Jesper där nere i "storstan".

I mitt sökande efter "verklighetens folk" hittade jag gårdagens ledare i Expressen - kan väl glädja "badpojken" Jens.

Men åter till verklighetens folk. Visst är det märkligt att det ska gå att varumärkesskydda vanliga uttryck i det svenska språket. KD lär ju ha märkesskyddat även "ett mänskligare samhälle" en slogan som folkpartiet använde på valaffischer redan före min tid i partiet - dvs på stenåldern.

Nu blir det uppstart på denna arbetsdag. Hoppas bara att mul och regn nu drar bort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback