Alla dessa mätningar

2010-06-30, kl. 06.30

Så har vi nått vägs ände - med denna månad - juni. Leif har namnsdag - grattis alla som jag känner - vilket är många. Och grattis till Elov också - där jag nog bara känner en - Larsson från Kypasjärvi numer Överkalix. Hoppas vi ses på marknaden!

Bak ryggen - från TV:n - hör jag om någon mätning där de rödgröna leder bland yngre väljare medan alliansen har övertaget i helheten. En snabbkoll visar att det handlar
om "gamla" Sifo.

Mera mätning visar att Mona Sahlin ligger pyrt till. Jag gillar ju skarpt om hon drar ner s-partiet på alla nivåer - sänke kallar dom det. Men tycker ändå att det är ganska äckligt med denna typ av mätning - lite för mycket på personnivå. Jag kan ju till och med fundera hur roligt detta är för Mona? Hur länge orkar man "trakasseras" på detta sätt innan det påverkar självkänslan?

Reinfeldt toppar mätningen enligt ovanstående. Någonstans läste jag att Reinfeldt beskylldes för att ha ordnat FN-jobb till Margot Wallström för att hon inte skulle kunna vara hemma och hjälpa Sahlin. Konspiratoriskt så det förslår?

Och apropå konspiratoriskt - eller iaf på den nivån - så läste jag ett nytt sosseargument mot friskolor - så länge vi inte hade dem så gick till och med kungens barn i kommalskola. Krönikan - sidan 3 - i NSD. "Förbjud friskolor - för kungahusets skulle" - val(S)logan?

Porjus är på väg att få sitt eget "Kurirenhus" - kommunen etablerar skolverksamhet på ett område där planen säger annan verksamhet. Blir intressant att se om man tolkar lika? Men jag hittade ingen länk till denna artikel - som jag tror var i NSD. Hon hette iaf Pirak - en kvinna som protesterade mot etableringen av skolan.

Själv hittade jag detta att protestera mot när jag sökte den andra artikeln. Björnar, björnar - överallt björnar. Nu efter Sundomvägen. Kanske borde starta en grupp på FB - "för mer avskjutning av björnar".

Nå nu ska jag köra igång dagen - idag tror jag på leverans av första omgången valmaterial som vi beställt. Samtidigt ska beställning två sammanställas och skickas - senast 1 juli ska den vara inne. Det blir något för Sebastian och mig att sätta tänderna i.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback