Bo Ture

2010-06-21, kl. 06.30

Bo-Ture är ett tillräckligt annorlunda namn för att man ska komma ihåg honom. Brukar komma som en "sommarplåga" med sina utrikeskrönikor då ordinarie ledarskribenter vill ha semester. Men i dagens Kurir kliver han in i inrikespolitiken - åtminstone
står han med namnet under - men för mig känns inte språket som Bo Tures - men jag minns väl fel. Och å saknar jag hans "nuna" som alltid varit med förr.

Idag ska vi annars fira att det är årets längsta dag. Idag klockan 11.28 når solen den högsta punkten på himlen. Sen kan vi fall in i gnället över mörkret och vintern som kommer.

Hoppas att Alf i väst och öst - Sundström i Arjplog och Josefsson i Vittangi - hunnit få uppleva lite sommar innan dess. Kan börja fira idag på sin namndag idag. Grattis till er och alla andra Alf och Alvar som jag känner.

Lätt att förstå vad som menas med "downsizade" men ändå första gången detta försvenskade engelska uttryck. Gjorde mig så nyfiken att jag var tvungen att kolla vad som fanns bakom länken. Själv har jag "downsizat" från 170 kvm till 58 på 12 år och det funkar alldeles utmärkt. Igår var det visning på föräldrahuset - får hoppas att det är några till vill "uppsajsa sig".

Kul för Annika och Maria i Jokkmokk - med deras lyckade "klassfest" i Hemvändarföreningens namn. Grattis till ett lyckat arrangemang. Lite semester nu - och sen ger vi järnet för ett bra FP-resultat i Jokkmokk. Vi ses på höstmarknaden.

Ja även lokaltidningarna präglas rätt mycket av bröllopet också - två sidor i NSD och fem sidor i Kuriren. Kolla själv i e-kopiorna - NSD - Kuriren - i nättidningarna hittar jag inga bra länkar.

Nu måste jag igång mot jobbet - mycket energi lagrad efter en helg helt utan lönearbete och/eller politik. Undrar om jobbet står kvar då jag inte varit förbi?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback