Litet experiment?

2010-06-18, kl. 19.30

Just avnjutit en god grillmiddag i pergolan. Kerstin har stått för maten - jag har grillat köttet och fixat vinet. Vilken fantastisk kväll. Med vitlöksmarinad och vitlökssmör så klarade vi myggen ganska bra också. Tant Lilly har förstås varit med oss.

Var in och skulle kolla om bästa svärdottern hade något nytt inlägg på sin blogg - och kom till denna nostalgiska bild. Om det nu blir bild av den -
bakbordsskrapan. Fast det är ju ett för enkelt namn för denna manick - som härstammar från fars bageri som han drev fram till mitten av 50-talet. Otaliga är de kakor som han snittat fram med denna. Dessa kryddkakor som gräddades i längder och som snittades varma. För att inte tala om skorporna som skars. Där fanns dessutom en specialkniv - som såg ut att höra hemma i någon filmatiserad knivduell - som först skulle dela skorporna längs efter - ni vet i en under och överdel - och sen skulle manicken komma och fixa bredden på skorpan.

Detta var med andra ord ett riktigt universalverktyg. Som nu har ärvts av äldsta barnbarnet Sara som verkar fått Yngves bakgener?

Men nu är jag riktigt förbannad på en annan manick - detta telia mobila bredband. Som hela tiden kastar ut mig!

Godkväll mina vänner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback