Lyft och skalv

2010-06-16, kl. 07.45

Fyndig rubrik från Kurirens nätredaktion - därför lyfter inte onsdag - eller hur det nu lät på
den här länken. Iaf blev jag nyfiken - och då är det väl en lyckad rubriksättning? Mindre lyckat för dem som drabbas av pilotstrejken.

Och inget skalv har jag känt - men det tänker jag inte tala om på Kurirens nättidning. Fast dom ville väl bara veta om man känt något?

Känner att det skälver när jag läser moderate Groths förklaring till varför byggnadsnämnden säger nej till friskola i gamla Kuriren huset. "..Vi har även ett beslut att samla centrums skolor i gymnasiebyn". Det känns onekligen som lite maktmissbruk från "myndigheten". Och med tanke på hur kommunen genom åren jävlats med alternativa skolor så är iaf jag övertygad om att vänsterpakten sökt alla möjligheter att skrämma nämnden till detta beslut. Fråga Optimistkonsulten Enbom - hon vet hur lång tid det tog för Montesoriskolan att få hyra lokaler. En hel barnkull hann passera både förskola och skola. Och för att inte någon friskola ska kunna nyttja Bergvisskolan då kommunen lägger ner den så bygger man om till äldreboende. Förvilket skolan troligen är mindre lämpad.

På temat skalv kan även nämnas socialdemokraterna i Arjeplog som protesterar mot indragningen av mammografibussen. Väl ett spel för gallerierna men ändå.

Kul på FB - rekommenderas. Nu är vi 4 Strutzar där. Via Jens kusin Linda hittade jag Jeanette som jag tror jag är släkt med - utredning pågår. En Ann i Göteborg är nästa släkturedningsprojekt.

Nu är min rekreationstid framför datorn över.

Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Nej Ylva det är ingalunda maktmissbruk som jag ser det utan de handlar om att de är olämpliga lokaler för en skola. Vidare så strider detta mot planen och de har heller ingenting med att sätta åt någon eller några på plats. Det saknas helt en skolgård och så eleverna har ingenstans att vara ute på rasterna de har heller ingen "rökruta" då många av dessa elever är rökare liksom en del av lärarkoren är det. Att Toivo Hofslagare reagerar som han gör han som alltid haft majoritet och han har väl aldrig i sitt liv varit med om att förlora en omröstning och det han gör och alltid gjort kallas för maktfullkomlighet.

2010-06-16 @ 16:10:11
Postat av: Ylva

Det är ju ett grannlaga jobb i byggnadsnämnden - då det ju handlar om myndighetsutövning.



Med maktmissbruk undrar jag bara om det verkligen ligger inom myndighetsutövningen att ställa större krav än lagen - lagen som inte kräver skolgård.



Att bestämma om lokalerna är lämpade för skola eller ej? Är det verkligen byggnadsnämnden som har bästa kompetensen att avgöra vilka lokaler som passar för skolverksamhet? Det tycker jag rimligen att de som ska nyttja - ha nytta av - verksamheten borde få avgöra?



Ska verkligen byggnadsnämnden måna om att skolan ska ha rökruta? Samtidigt som kommunalt anställda är förbjudna att röka under arbetstid?



Ingår det verkligen i myndighetutövningen att se till att skolverksamheten koncentreras till gymna(S)iebyn (Gustaf Groths uttalande)?



Argumentet om att planen inte tillåter skola är respektervärt - frågan är då om man kan och vill ändra planen?

2010-06-17 @ 06:25:13
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Ja du Ylva du anser tydligen att byggnadsnämnden skall avvecklas på annat sätt kan jag inte tyda de du skriver.För om dessa ska avgöra sitt ärende så måste det väl gälla alla och envar som söker byggnadslov eller hur?Att sitta i byggnadsnämnden så är hela promemorian ett ställningstagande för ja eller nej. Det gäller förhandsbesked, alla typer av bygglov planärenden jag stannar med det här tar resten via mail till dig personligen Ylva.

2010-06-17 @ 16:36:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback