Undran

2010-06-18, kl.06.30

Har börjat dagen med en undran på FB:"
Ylva Strutz undrar om även kyrkan nu städar undan döden. Inbjudan till tacksägelse först den 4 juli - fjärde söndagen efter dödsfallet. I helgen ska spelmännen inta kyrkan - Spelmansstämman. Sen ska kyrkan fira midsommar och därefter finns det tid för tacksägelsen för far? Skulle vara intressant med kyrkans motivering?" Tacksägelsen blir alltså efter begravningsgudstjänsten - som är den 2 juli - vilket inte stämmer med min bild av traditionen.

Idag gratulerar jag kusin Björn från Koskullskulle - dock boende i Gällivare. Och alla andra "björnar" jag känner utom de ca 600 som springer runt i de norrbottniska skogarna.

En nöjd Eva Flyborg konstaterar att det nu är möjligt att ersätta uttjänta kärnkraftverk med nya effektivare. Allt annat hade ju varit befängt. Såg igår på FB att Fredrik Sammeli Lundh hoppades att regeringen skulle förlora omröstningen. Media har verkligen ägnat för lite tid åt att visa vilken katastrof de rödgrönas energipolitik skulle vara för vår basindustri.

Lokaltidningarna toppar båda med "skottdramat i villaidyllen" - Mellangatan på Skurholmen. Dock bara NSD:s nättidning som uppdaterat.

Skottlossningen" inom moderaterna fortsätter tyvärr. Ska inte lägga mig i den förstås - men kan ändå inte undslippa mig att det är lite märkligt av en gruppledare att kommunicera med nämndsledamöter enbart via media? Och då blir det ju naturligt att till och med nättidningarna - Kuriren och NSD - ger mer ammunition i frågan.

Och morbror Sture kommer hem till begravningen. Nu återstår bara att övertyga moster Gunilla att det skulle vara himla roligt om hon också kom. Hoppas för övrigt att många gamla vänner till far kommer både i kyrkan och till minnesstunden. Det är det postiva med begravningar - många kära återseenden.

Idag ska det bli "återseende" med Thomas, Johan och Jens. Avstämningsmöte kl. 09.00 i inför det korta sommaruppehål vi väl ska få - både tjänstemän och kandidater. Så jag får nog sätta fart nu med påklädningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback