Äkta vara..?

Kan det verkligen finnas så här många "godingar" i lilla Jutis. Eller fuskar dom och importerar? Tack Gerd och Kerstin som skickat mig kalendern.

"Fuskar" - eller hur ska jag tolka att "överskådlig" tid nu definieras till 3-4 år. Distriktssköterskemottagningarna i politiska känsliga områden blir kvar under "överskådlig" tid - vilket idag sägs vara 3-4 år. Jag tror vi ska snegla på ett annat datum i september - VALDAGEN - fram till dess kommer Ögren & co tala om överskådlig tid. Men sen då...?

Fortfarande fel och malplacerat med Fria Ord - insändarsidan - bland kultur och sport. Byte av bilaga från A till B ska lugna och stilla skälen - inte öka på adrenalinhalten som insändarsidan understundom tenderar att bidra till. Fel har också Martin Bucht - distriktsordförande för Moderata Ungdomsförbundet - inte NYA här inte. Det är absolut inte inkonsekvent att ha olika åldersgränser för att inhandla alkohol på systembolaget och att bli serverad på krogen. I det första fallet finns inga som helst restriktioner hur du ska handskas med spriten - medan utskänkning av "giftet" på restaurang är omgärdat med mängder av regler för att minimera skadorna. De flesta normalbegåvade människor vet detta och tar det till sig - utom de som tycker att det är en frihet värd namnet att få supa ihjäl sig.

Men visst handlar det också i stor utsträckning till attityder till drickandet - finns det något matlagningsprogram - till och med för vanlig husmanskost - där det inte diskuteras vilket vin som ska serveras?

Malplacerat kan man tycke - med Luleå hockey precis på strecket - 69 poäng mot Modos 68 - strax nedanför strecket. Det blir spännande - tänk om det inte blir slutspel? Vad ska då tidningarna fylla sina sidor med??

Och inte är det en bra väg att tvinga folk att inte röka. Men på vissa ställen är det helt nödvändigt för att skydda andra. Till exempel när röken går rakt in i ett ventilationssystem. Då är det rätt makalöst med en ordförande för supporterföreningen som säger att det är "Fjantigt och dumt"

Det ser ljust ut - ute. Vet inte om det ser lika ljust ut för mig att  hinna allt på dagens agenda. Men skam den som ger sig - bara sätta igång och bita i.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback