Jag ler trött

Jag ler - trött - när jag läser Kurirens gäst på ledarsidan - Anna Renneus. Jag roar mig med att gissa hennes ålder - och banne mig slår jag inte huvudet på spiken - 28 - www.ratsit.se.

Hur många kvinnor/flickor har jag inte mött genom livet - som vid 18 ofta är medvetna om de strukturer som håller tillbak kvinnor. Samma kvinnor - vid 28 - ser ofta inga problem - det här löser vi själva i vårt förhållande. Inte sällan - utan snarare oftast - senare i livet - vid 38+ så inser de att bristande jämställdhet inte är något privat problem utan ett samhällsproblem.

Löneglapp, usla pensioner och våld mot kvinnor (Kerstin Anttila i NSD - ej länkbar) - exemplen kan mångfaldigas. Läs själva - och läs med öppna sinnen.

Enligt 2008 års siffror är det 153 000 män som bara har garantipension - cirka  7 200 brutto i månaden. Mer än fyrfaldigt fler - dryga 650 000 tusen kvinnor tvingas leva på detta.

"Kanske det är dags att sluta prata om det kvinnliga könet som det misskrediterade i alla lägen" skriver Renneus. I motsats till Renneus tror jag inte det hjälper kvinnliga fattigpensionärer, underbetalda kvinnor i vården eller kvinnor som misshandlas och lever under hot och förtryck!

Men vi ska också komma ihåg att män i mångt och mycket också "stryps" av gamla strukturer.

Idag skänker jag en tacksamhetens tanke till alla kvinnor som gått före och banat väg. Vi fortsätter kampen!

2010-03-08, 06.40


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback