Alla är vi genmodifierade?

Luleå 2010-05-28, kl. 06.30

Har svårt att förstå upprördheten över
Amflora potatisen - den som skulle odlas i Sunderbyn för att att vara en komponent i papperstillverkningen. Har alltså också svårt att dela den glädje som uttrycks för att den INTE ska odlas.

En gen är tillförd som gör den resistent mot antibiotika. Men än sen då - hur mycket har inte vi människor tillförts som gjort oss resistenta mot både det ena och det andra. Icke mottagliga för polio, kikhost, röda hund, vattkoppor, livmodehalscancer. Ja listan över sjukdomar vi inte är mottagliga för tack vare att saker tillförts kan göras lång.

Mycket genmodifiering gick det väl ut på vid Försöksgården i Öjebyn där bland annat Allåkerbäret hade sin "krubba".

Ingeborg och Borghild har namnsdag. Grattis Wiksten i Sundsvall - eller strax utanför. Och de nostalgiska tankarna går till Ingeborg Nordvall - agneta och stefans mamm. Och Borghild tror jag bestämt en av tanterna Östling hette - de med den berömda skoaffären i Gammelstad - där det alltid tog längst tid att hitta maken till högerskon när du skulle prova

Ett rejält övertag för alliansen mot oppositionen i Synovates undersökning som presenteras idag. Nära två procentenheter. Gläjdande.

Obligatoriskt koppeltvång i tätbebyggda områden. Inga som helst dispenser för att hundarna är snälla enligt hussarna och att de (tror sig) ha full kontroll. I det här fallet - om det stämmer det som skrivs - så är omedelbart omhändertagande av djuren ett måste. Vet inte om det är en skröna - men det påstås ju att det under en tid var så att sociala gav hundar till A-lagare som en del av rehabiliteringen. Stora matglada hundar - så jag undrade alltid om det var särskilt socialbidrag till hunden?

Jag skakar av mig obehaget när jag läser om diffusa diagnoser innan fastställande av MS. Synproblem följde också med mina symptom - nu tror jag inte att det är MS men nog är det märkligt att diagnos inte kan ställas. Särskilt som det nu slagit till igen - men jag får skylla mig - dålig att stå på mig - tror ju alltid att allt går över till i morgon. Och det gör det ju ofta - men det kommer alltid en morgondag också!

Kan undra om jag inte skulle ställa upp ett mål att vara med i Vårruset nästa år? Två gånger jag har sprungit/promenert och en gång var jag "lagledare".

Ja nu är iaf målet att komma till jobbet - börjar med dusch.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback