Rena djungeln

Det här med medicin på äldreboende - och för övrigt också i hemtjänsten - är rena djungeln. Tillsammans med revirpinkande blir det helt absurt. Ett äldreboende är ju ett eget boende - för att gamlingarna ska kunna få bostadsbidrag så att kommunen får mindre kostnader (garantibeloppet) - men samtidigt får nämnda åldringar inte ens  en panodil på egen begäran utan att "uskan" kontaktat sköterskan. Sköterskorna sägs ha blivit extra noga med det nu.

Det är lite katten på råttan leken. Läkarna pinkar in mot sköterskorna. Sköterskorna pinkar in mot undersköterskorna. Undersköterskorna pinkar in.. fast många gånger använder då de sunda förnuftet.

Sen finns det en puttslustighet till - om gamlingen vill ha en flarra vin på rummet - så förväntas personalen hjälpa honom/henne - men en panodil för dagen efter får man inte hjälpa till med? Snacka om att sila droger?

När huset väl är sålt ska det blir en stor fet fest. Ikväll har det varit pelargonerier, petunior och lobelia. Pyttsarna pryder nu altantrappen respektive "bron". Tidigare i dag var det köket som fick sista finputsningen.

Apropå "bron" som vi alla här uppe vet vad det är - är det kul med sörlänningar som associerar "bron" med typ Ölandsbron och Öresundsbron. Kan bli riktiga förvecklingar!

Och apropå pyttsar så känns det i kroppen nu.

Far mår inte så bra - FEL - han ser inte ut att må dåligt men så förtvivlat trött. Eller kanske less? I kväll var han dock något mer kontaktbar. I morgon ska jag till Piteå - men jag kör själv så jag kan åka hem om det behövs.

Stockholm på onsdag skulle jag verkligen inte vilja missa - men den som lever får se?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback