"Styvbarn"

2010-05-11, kl. 07.45

Nämen - nu inser jag att bloggen blir styvmoderligt behandlad. Fick inte veta om lyckan att ha 14 säckar löv i garaget. Birgit och Sture kom uppcyklande vid 7 tiden igår - tog var sin kratta - och på en dryg timme var gårdsplanen krattad. Jag hade fullt sjå att hinna med att hålla ut säckarna för ifyllande.

Skönt att ha detta med sig - lycka - då dagen möter mig med riktigt mul och bara 4 varma grader.

Märta och Marit - grattis på era namnsdagar. Vannestrand till exempel.

Kuriren toppar med en "nationell" nyhet - omn att ingen kolla försäljningen av receptfriga läkemedel. Det upprör mig inte särskilt mycket - frågan är om det verkligen ska vara en myndighetssak att kolla att det inte säljs Treo med utgånget datum?

I NSD berättar Karl-Erik Nilsson om hur han tvingades att gå till ambulansen trots andnöd och hög feber. Väghinder i form av stenbumlingar hindrade framfarten.

Det är klart - vare sig Eniros vägbeskrivningar eller GPS:n tar hänsyn till stenar eller blomkrukor. Påminner mig om att för 2 år sen körde ambulansen fel då den skulle till Skräddarsvägen - och Länsservice blev hänvisades till Eskilstuna av GPS:n - det senare dock självförvållat - det hade glömt s:et i SkräddarS. Så sent som sommaren 2009 delades det ut kommunkartor med en utritad dragning av Skräddarsvägen som inte finns!

Anfall är bästa försvar verkar OA resonera. Dagens alliansannonser "Den röda bensinskatten sänker landsbygden" - NSD sidan 17, Kuriren sidan A 8 - får OA att skriva om "C och bensinskatten".

Som en påminnelse om livets gång så pensionerar han sig nu - Jim Enbom - från basketen. Honom mötte jag första gången som en lite parvel på 3-4 år på Kurirens redaktion med fader Stig. Och som ytterligare bevis på tidens framfart så fyller Lennart Skäär 90 år - han var en högst aktiv tjänsteman då jag satt i Stiftelsen Malmudden - en del av nuvarande Lulebo.

Ja nu är det dax - om jag ska anlända i tid till jobbet. Fast jag borde slira på morgonen - vi har träff över alla partigränser klockan 14 idag. Men tvättstugan väntar på jobbet. Men jag ska inte klaga på någonting - nu ringde Birgit och frågade om garaget var öppet - hon skulle ta lövsäckar till tippen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback