Kruttorrt!

2010-11-28, kl. 08.00

På nyhetsfronten riktigt kruttorrt idag. I avsaknad av lokala papperstidningar har jag gjort en längre promenad på nättidningarna - men det var blaha, blaha. Intet nytt av värde.

Inte ens en liten opinionsmätning - men den var ju rätt häftig den som kom i veckan. Med moderaterna uppe på 37 procent - och sossarna runt 27. Fenomenet att valets vinnare rusar i höjden är ju inte nytt. 1985 - med Bengt Westerberg - var det väl ungför 14 procent som röstade på FP. I en eftervalsmätning där man tillfrågades om vilket parti man röstat på blev resultatet att över 20 procent sa sig ha röstat på FP. Påstods inte vara vare sig felmätning eller valfusk - utan att man omedvetet identifierar sig med segraren. Man kanske hade tänkt..och då frågan kommer svarar man så.

I alla fall en alldeles fantastisk 1:a advent. Tillräckligt kallt och mört ute. Alldeles tyst och fridfullt både ute och inne.

Blir en dag att dela mellan vila, möda och behag. Tvätt med mera här hemma. Lite jobb på eftermiddagen - i morgon ska jag på bentäthetsröntgen. Skidåkningen på TV - med två jaktstarter - får väl stå för behaget - i väntan på att något bätre infinner sig.

Vem som har namnsdag har jag ingen pejl på - men grattis iaf.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback