Oddset 90-10?

2010-11-11. kl. 07.45

Osedvanlig lång eftervalsdebatt - är det inte? Känns som om det är dax att få period av mindre politik - innan vi ska ta nya tag inför nästa mandatperiod. Men efter att Mona släppt bomben att alla bör ställa sina platser till förfogande inför extra kongressen känns det som om till och med julfriden är i fara?

Nyheten toppar till och med Kurirens etta idag. Och de har pejlat
stämningen blad länets sossar.

Enligt omröstning i SvD (? var det där?) så är det 90-10 för att Mona Sahlin inte är kvar vi nästa val.

Hälsar plogen välkommen på årets jungfrubesök på Bärigårn - just nu.

Mårten gratuleras idag - namnsdag. En särskild hälsning till Hansson i Gällivare.

NSD:s etta basunerar ut att "Politiker tvärvände" vilket förstås kittlade min nyfikenhet. Visade sig att sossarna låtit sig "luras" av en miljöpartist att tolka strandskyddslagen så att det skulle bli svårare att få bygga strandnära.  I detta fall fullständigt orimliga konsekvenser för enskilda. Tack till de borgerliga ledamöterna som inte lät sig luras.

Kan undra om denna länk - "Politiker tvärvände" kommer att förändras när NSD uppdaterar morgondagens tidning?

Moderaternas riksdagslista kan utvecklas till "tio små negerpojkar". För nu är det inte längre Åsa. Och Johan i Boden hade bespetsat sig på oppositionsrollen i Boden. Så vem vet - kanske Alriksson från Gällivare  får "budet". Kan undra hur Mattias Karlsson känner det - som borde funnits någonstans där - 4-5 plats på riksdagslistan - om han inte avsagt sig då Åsa placerades före honom?

Sticket idag vill få det till en liten svekdebatt - att Åsa väljer kommunchefsjobb i Vännäs före sin riksdagsplats. Har GB glömt att störst av allt är kärleken. Kan undra om det inte är därför skribenten själv nu lämnar Norrbotten och Kuriren?

Men det var ju onekligen lite märkligt i årets valrörelse att tre partier hade toppkandidater som var någon slags "satelliter"
i sitt förhållande till Norrbotten. Både Frank (C) och Erika (KD) i samboförhållanden i Stockholm. Och att Åsa skulle dra till Umeå och nya kärleken var ingen hemlighet.

Kan undra hur mina odds är? Näsblod igår - halsont idag. Och i morgon..? Nä nu går jag till badrummet och bränner av ett brett leende så vänder nog det här också till en bra dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback