Otroligt men sant

2010-11-19. kl. 09.00

Otroligt men sant - jag har sovit till klockan 8. Vaknade 04.20 och var riktigt pigg - men somnade om. Förstår inte var den morgonpigga Ylva tagit vägen? Eller var det bara den disciplinerade Ylva? Tycker att kropp och själ mår bra av fler timmars sömn.

Blir lite stressad av att vänta på kusins Kerstins steg på övervåningen - är inte färdig med lokaltidningarna än.

Lisbet och Elisabet - inkluderande alla stavningsvarianter med eller utan h - har namnsdag. Grattis!

Ser att bästa Cecilia Wikström (FP) varit i Luleå - utan att vi fått ta hand om henne. Synd. Dock inte ute på nätet - sidan 16 i kurirens papperstidning.

Och äntligen hittar jag en nyhet på nätet - Christina Snell-Lumio anmäler
frilansjournalisten Lars Pekka för att han påtalat att hon i princip är nolltaxerare. Anklagas för att han tagit uppgifterna från Skatteverket. Undrar var Christina tycker att man ska hämta dem?

Nu verkar KD stå inför en partildarkris också - rätt hårda ord mot Hägglund som dock påstår att han har starkt stöd i partiet. Men skulle tippa att han räddas av att det inte heller här finns någon självklar efterträdare.

Förfärligt med socialstyrelsen avslöjanden om demensvården. Men också förfärligt hur "kollektivt" man bedömer - inlåsning är nog nödvändig i vissa fall, minimibemanning vore förödande då behoven är så olika. Det måste dock vara en självklarhet att gamlingarna ska kunna påkalla och få hjälp omgående - till det kommer det nog krävas ordentligt höjd bemanning. Tycker jämförelsen med "nattis" för barn är klargörande - vem skulle komma på idén att lägga dem och låsa in dem och gå hem??

Hann precis lämna tidningar i trappen till Kerstin innan hon hämtat in sin DN. Hon är iaf husets sjusovare - en timme längre än mig.

Idag fortsätter jag mitt uppvilande. Ska ladda upp med basket ikväll - Saras match. Men först ska jag hämta henne vid Bergskolan kl. 14.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback