Ovanligt folk?

2010-11-29. kl. 08.00

Till avdelningen politiskafloskler kan vi sortera både "vanligt folk" och "verklighetens folk". De som använder sig av dessa uttryck bör då kunna förklara vad "ovanligt folk" och "overklighetens folk" är för någonting.

Kuriren idag basunerar på ettan ut ett citat av Karl Petersen "Gå ut och lysna på vanligt folk". Och när jag läser i NSD så förstår jag då att i Karl Petersens värld hör inte  barn, föräldrar, personal inom barnomsorgen till "vanligt folk" -
"Löftet som bröts".  Inte heller motsvarande grupper inom skolan och äldreomsorgen. Trots en omfattande exponering av kommunalrådets debattartikel har jag inte kunnat se dessa områden nämnas en enda gång vare sig i själva artikeln eller i nyhetsuppföljningen???

Fler kvinnor än män sägs bli deprimerade av åldrandet. Männen lever på minnen från fornstora dar medan kvinnor lever i nuet och blir deprimerad då de ser krafterna och förmågorna avta. Och här korvstoppas vi med mindfulness - om att leva i nuet - då vi egentligen borde träna oss att leva i "dået". Kanske en ny nisch för hälsokonsulter??

Sune har namnsdag - gratulerar.

En ny vecka förpliktar till planering - förmiddagen ska jag ägna åt att jobba hemifrån - lite bokföring - lite mailbesvarande. Sen blir det BENTÄTHETSMÄTAREN som får besök. Och för övrigt får det bli mindfulness.

Om nu fortfarande någon läser min blogg får jag tillönska er en riktigt bra dag.

Kommentarer
Postat av: Inger Lundberg

Ja,jag läser din blogg varje dag och tycker om det du skriver om:) Tar till mig det om att leva i dået. Verkar vara något som hjälper Kram Inger

2010-11-29 @ 08:09:53
Postat av: Ylva

Kul!/Ylva

2010-11-29 @ 09:50:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback