Översvämning

2010-11-16.kl. 07.00

Igår var det "översvämning" i Bärigårn. När jag kom för att hänga tvätt var det en centimeter vatten över nästan hela golvet. Dålig avrinning. Kommunen har en avloppsledning som aldrig fungerat. Hos Ärik har det ständiga problem med avloppsvatten i källaren. Här hade det stannat vid vattnet från tvättmaskinen. Kommunen ägnar sig normalt åt att komma ut var fjortonde dag och slamsuga. Har inte råd att åtgärda det permanent - undrar hur de räknat - kan inte vara helt billigt att slamsuga varannan vecka år efter år efter år?

Och mobiltelefonen fick sig ett dop när vi öste som värst. Mycket nyckfull hela kvällen - ändrade min profil och påstod att jag befann mig i bilen. Fick massor av goda tips för torkning av telefon som badat. Allt från att torka i ugn vid 25 grader, lägga den i risgryn, nyttja golvvärmen. Kolla min profil på FB så får ni fler tips.

Någon tyckte att det var underligt att telefonen fick problem av vattnet - den har ju ändå ett SIM-kort. Ha, ha.

Och på TV "lovar" det att återkomma om Sahlins avgång och krisen hos sossarna. Hörd
e Niklas Nordström häromdagen på TV - och tycker nog att Kuriren drar för långtgående slutsatser av vad han sagt. Men han skulle onekligen bli en farlig konkurrent till mittenpartierna, Politiskt ligger han i mångt och mycket inom ramen för Folkpartiet. Inte undra på att han drog från länet.

Och så har vi äntligen fått Luleåsossarnas laguppställning. Två veteraner puttas snett ut - Mårten Ström från ordförande i fritids till ordförande i LLT. Och Margaretha Lindbäck lyckades inte klamra sig fast vid "sin" nämnd - tekniska. Ingen avundsvärd sits för den sistnämnde att efterträda den nuvarande mycket skickliga ordföranden Margareta Bladfors.

Och ny chef för äldreomsorgen måste det också bli - efter Margareta.

Huruvida sossegänget är nöjd med gårdagens val förtäljer inte historien. Själv är jag nöjd med att ha vaknat upp till ännu en härlig vinterdag - minus 9. Viveka och Vibeke ska gratuleras på namnsdagen. Nordlund får särskilt höra upp.

Nu ska jag förbereda mig för att träffa ett par personer som tillför mig livslust och energi. Det finns ju tyvärr alltför många som gör tvärtom - bara stjäl en massa energi.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback