Nystart

2010-10-11, kl. 06.15

Känner mig utvilad och sugen på att fylla denna nya vecka med innehåll. En riktig nystart efter en helg i lathetens tecken. Lisas lag åkte från Sunderbyn med en oavgjord och en storvinst. Att storvinsten var mot Sunderbyns "ärkefiende" Gammelstad förtog inte glädjen på något sätt - för farmor. Lisa spelar för Antnäs som hon bryr sig nog inte.

Mera tjejframgångar -
Piteå åter till Allsvenskan - riktigt roligt.

Och att KD utsett Anette Asplund till ny gruppledare får väl också anses som en kvinnlig framgång.

Tyvärr så måste får man finna sig i att även björkars liv tar slut - så är det. Men nog kunde man önska att det fanns någon trädplan med succesiv avverkning och återplanering så att vi slapp uppleva dessa "massakrar". Och hur gamla och farliga våra björkar här hemma på Bärigårn är kan jag fundera över.

Och tala om att ljuga i egen börs. Landstingets indragning av mammografibussen i Överkalix innebär att alla kommunlt anställda kvinnor som åker på mammografi får 2 tmmars betald ledighet. Naurligtvis inte mer än rätt, Det borde givetvis gälla alla - och räkningen borde skickas till landstinget. Vilken förlora-förlora situation de ställt till med. Sign. "Orättvist, igen" med insändaren "De röstade själva bort mammografin" speglar detta bra. I Kuriren idag. Och i NSD ryter kommunchefen i Överkalix från i samma ärende - tyvärr inte länkbart något av dem.

Om jag minns rätt från min bordsalmanack så är detta en måndag utan några särskilda anspänningar. Jarl och Erling ska gratuleras på namnsdagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback