Avigt

2010-09-08, kl. 06.15

Avigt igår - upptäckte felvänd jumper vid hemkomsten. Tur att jag inte iddes vända den - för både Mona Kumpula och Helena Ling har konstaterat att vi skrockfulla menar att det bringar otur att åtgärda det. En turligt dag förväntar jag mig därmed. Skönt för idag har vi besök av Nyamko - kul om hennes dag i Älvsbyn, Boden och Luleå blir något hon minns med glädje.

Och det kan behövas - valrörelsen börjar ta ut sin rätt - mängder av detaljer att hålla i luften och komma ihåg - allt från inhandlandet av kampanjfrukt till pressmeddelande. Rädd att glömma någon sån där självklar grej,

Ingen opinionsmätning idag - känns nästan konstigt. Och undrar om det inte borde ramla in en Sifo idag - enligt varannandagsprincipen?

Gick väl bra för Maud igår?
Femma av 41 % i Aftonbladets mätning är väl riktigt bra?

Alma och Hulda har namnsdag. Saliga Hulda Ström kommer i åminnelse - vad märkligt folk tyckte det var att hon snusade - någon form av luktsnus som hon drog in i näsan.

Och sossarna rasar och backar. Karl Petersen rasar över att Camilla Hansen sagt att alliansen vill återinföra helgtilläggen. Hon bluffar hävdar kommunarådet.

Och rättelse från Yvonne Stålnacke - minsann inte alliansen som fått sossarna att lova avskaffa delade turer - det skrev de i sitt program som antogs den 3 maj. Och nu framgår det att det handlar om att "verka för...". Kan verkligen undra hur mycket DET löftet är värt? Kanske Karl ska förklara istället för att ifrågasätta Camilla!

Dagens politiska fundering måste ändå vara hur länge media ska nöja sig med att Kent Ögren avfärdar regionfrågan med att det är en icke-fråga. Varför frågar det inte vad han ska "verka för..." och vad han tycker??En alliansregering kommer aldrig att lägga förslag om storregion mot länets vilja - men hur kommer Ögren att agera efter valet?

Nu väntar jobbet - vid lunch drar jag mot Älvsbyn och möter trevliga liberala vännor inklusive Nyamko Sabuni!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback